Nu stiu cat e de bine, dar un bun prieten al meu cand a fost intr-o problema asemanatoare ( a lichidat societatea si a infintat CA a incheiat cu clientii de la care deja incasase si a caror cauze inca erau pe rol , contracte noi ( pe CA-ul proaspat infiintat) si a trecut un onorariu modic (ceva de genul 10 lei ca nu exista onorariu minimal ) a taiat chitante (evident nu a pretins acesti bani clientilor) si practic s-a incarcat cu aprox 100/110lei care nu sunt o avere (a platit pt ei cotele si impozit:D)si asa si-a rezolvat el problema.
Acum daca ar fi sa filozofam pe legea noastra "formidabila" am ajunge sa ne dam cu capu` de zid#-o, dar in concluzie nu vad de ce nu ar fi buna varianta asta.
Da, e buna... eu vorbeam la nivel de lege si de principiu, de-aia am ajuns si eu la vorba ta: sa ma dau cu capul de zid. :D
Eu ma gandeam sa trec onorariul initial si sa nu incasez. Nu am clienti care ar refuza semnarea sau care sa nu aiba incredere in mine.
Ideea era, cum spui tu, sa filosofam.
Dar, considerand ca m-am dat deajuns cu capul de pereti incat a ajuns sa ma doara, ma multumesc momentan cu ideea ca nu se poate interpreta legea in mod corespunzator... si ma multumesc si eu cu solutiile aratate de mine si de colegul Darius.
Dar... :D apropo de onorarii minimale. Cum e ilegal stabilirea lor pentru avocati, dar nu e ilegala stabilirea lor pentru notari? :O De ec notarul poate incasa pentru o vanzare ori 2 000 de lei, ori 20 000 de lei?... nu e aceeasi munca? Nu e tot un contract (din pacate, de multe ori e chiar acelasi...)?
Putem face o noua discutie?
A, da? iacata, voi cerceta...
Pana atunci nu pot decat sa ma bucur si sa ma minunez in fiecare zi de statutul asta care excede legii in multe privinte, adaugand la ea si peste ea.
Oh! Ce fericire ca sunt avocat!