avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul minim garantat pentru personal cu studii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare 2011

salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare incadrat in functii cc necesita studii superioare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:30, 15 Ianuarie 2012
angizah a scris:

Ministerului Muncii a precizat (ca raspuns la intrebarea care CCMU se aplica in 2011) ca in prezent nu exista un Contract Colectiv de Munca Unic la Nivel National si se aplica HG 1193/2010 privind salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, de 670 lei.
[ link extern ]

Eu nu mai inteleg nimic...Ok. Aplic salariul minim brut de 670 lei dar ce coeficienti aplic daca nici un CCMU nu este valabil?

Sustinerea ca nu mai exista CCMN nu are nico baza legala , atata timp cat nu se face publica data, calitatea celui care a denuntat si modul in care denuntarea CCMN isi produce efecte juridice.
Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) a publicat o scrisoare catre sindicate in care denunta contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010. Motivarea este faptul ca este necesara inceperea negocierilor pentru noul contract pe anii 2011-2014.

"Avand in vedere necesitatea inceperii negocierii unui nou Contract colectiv de munca unic la nivel national, in conditii de totala impartialitate si respect reciproc al partilor, deoarece la data de 31.12.2010 se implineste termenul pentru care a fost incheiat respectivul contract, ACPR formuleaza prezenta denuntare a contractului colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010, confirmand insa intreaga noastra disponibilitate de participare la negocierea noului Contract colectiv de munca unic la nivel national, pentru perioada 2011-2014, al carui continut trebuie revizuit si adoptat de comun acord de catre confederatiile patronale si confederatiile sindicale reprezentative semnatare'', se arata in scrisoarea Aliantei.

1. ACPR nu este parte semnatara a CCMN. Vedeti in 2006 cine a semnat CCMN.

2. CCMN expira la 29.12.2010 si nu la 31.12.2010.
Buna ziua!
Am trimis o adresa la Ministerul muncii si astept raspuns. Pe masura ce il primesc o sa postez raspunsul.

"
sender to ContactsTo: relatiicupublicul@mmuncii.ro
Buna ziua!

Va solicitam clarificari vis-a vis de salariului minim pe economie incepand cu anul 2011 si a emiterii corecte a deciziilor aferente.
In ordonanta 1193/2010 publicata in M.O. 824/09.12.2010 se specifica 670 lei.
In contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2011-2014 se specifica 700 lei.
Care este punctul dumneavoastra de vedere vis-a-vis de acest subiect?
A fost inregistrat contractul colectiv de munca la dumneavoastra?
Multumim!
"
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
giv, utilizator
Exista un raspuns de la Ministerului Muncii care a precizat (ca raspuns la intrebarea care CCMU se aplica in 2011) ca in prezent nu exista un Contract Colectiv de Munca Unic la Nivel National si se aplica HG 1193/2010 privind salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, de 670 lei.
[ link extern ]
Problema mea este ce coeficienti aplicam, de ex. la studii superioare.
Eu am aplicat coeficientii din CCMUNN pe anii 2007-2010, dar nu sunt sigura ca este corect. Alternativa era sa aplic coeficientii dintr-un CCMUNN care nu este semnat...care iarasi nu este corect. #-o#-o#-o
Dar e interesant sa vedem ce raspuns primiti d-voastra ...
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
angizah, utilizator

Alte discuții în legătură

Salariul minim 670+indici?? pacepa_2001 pacepa_2001 La salariul minim de 670 se mai calculeaza acei indici? (vezi toată discuția)
Salarii / ianuarie 2011 florentina_2010 florentina_2010 Poate ma ajuta cineva in privinta stabilirii salariilor pe luna ianuarie 2011.Se apropie data cand trebuie sa platim salariile pe ianuarie, insa nu stim ce ... (vezi toată discuția)
Salariul minim 2011 stromelectro stromelectro Puteti sa-mi spuneti ce salariu minim se aplica de la 1 ianuarie 2011 pentru cei cu studii liceale sau superioare neexistand niciun coeficient de aplicare ... (vezi toată discuția)