avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca creditoare a cesionat fara sa ma instiinteze
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca creditoare a cesionat fara sa ma instiinteze

Am credit ipotecar la [BANCA] si banca a cesionat unei firme [FIRMA] creditul meu fara sa ma instiinteze. Banca a trimis in bataie de joc o notificare la o adresa gresita, mi-am dat seama din documentul pus la dispozitie de [FIRMA]. Acestia din urma spun acum ca eu depun banii in conturile lor si ca nu mai am legatura cu [BANCA].
Intrebarea mea este:

- Pentru incheierea creditului am mers la notari, pentru cedare nici macar o hirtie oficiala nu au trimis. De unde am eu garantia ca banii nu-i returnez (mi-au transmis alte conturi, ale [FIRMA]) unui pirat? Nu e de ajuns sa spuna ei ca au primit creanta mea, de unde stiu eu ca au un contract cu [BANCA] in ceea ce ma priveste si peste citva timp nu ma trezesc ca [BANCA] cer si ei banii inapoi? Mi-au comunicat ca am de platit cu mult mai mult decit am imprumutat, penalitati de intirziere si altele, nu am primit nimic scris privind modul de calcul, doar suma totala. De unde stiu eu ca ei au facut corect calculele daca banca nici sa scrie o adresa corecta nu e n stare si nici aceasta firma nu par mai rasariti. Sunt multe greseli in documentele primite de la ei.
Va multumesc pentru un sfat, raspuns.
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Masana , utilizator 23:43, 6 Februarie 2011
Andreea Lisievici a scris:

O singura mentiune: romania inedit este un domn :)

Sfatul meu ar fi sa nu renuntati la reclamatia la ANPC, nu are legatura cu procedura dvs pe fond si se poate solda numai cu o amenda la adresa societatii hraparete. In rest, avocat si litigiu pe fond, cu invocarea retractului. Mai trebuie doar sa aveti banii - cum nu stiti pretul la acest moment, e putin mai dificil, mai ales ca se plateste dobanda legala de la momentul cesiunii si pana la momentul retractului. In prezent dobanda legala e 6,25% pe an.

Acuma, eu ca un gentleman ce ma gindesc uneori ca sunt, ar fi cazul si obrazul sa va invit la un mare restaurant si apoi la o disco dupa ce termin cu pestii prajiti, sa va cinstesc ca poate datorita DUMNEAVOASTRA tuturor Doamnelor de pe acest topic voi economisi niste bani.

Haideti sa ajungem acolo mai intai, restaurante sunt destule :).

Andreea v-a sfatuit foarte bine sa va adresati ANPC , pentru ca dupa ce ANPC o sa le ceara explicatii si sa-i amendeze , firma car a cumparat creanta dumneavoastra o sa dea dovada de mai mult respect fata de dumneavoastra si o sa va trateze cu mult mai multa atentie .

Eu pe Andreea as angaja-o in cazul asta , pentru ca este cinstita si bine pregatita , dar nu stiu daca poate sa se implice in acest caz .
ionut12345 a scris:
nu cred ca sunteti copil si o sa credeti ca dvs o sa platiti acum decat 3% din cat a mai ramas la banca...
spuneti astea "dudui" cu care vb de acolo sa o amuzati si pe ea.

Nu trebuie sa spuna nimic nimanui, ci sa faca. Daca 3% a fost pretul cesiunii, atunci atat are de platit (plus dobanda).

Cat despre a ma implica eu, iese din discutie. Exista suficiente alte persoane, chiar aici pe forum.
3% sau 10% ce e asta? Atit voi plati eu din cit cer ei in caz ca voi cistiga procesul?
Vedeti ca eu nu ma pricep la terminologiile juridice si nu ma supar daca radeti de mine, nu-i problema. Ca fiecare om, nu stiu ceva, stiu insa altele.
Domnul Romania Inedit? Ei... scuze... dar stiti ca fiecare dintre noi avem si o parte feminina a psihicului. Acuma, nu pot sa va mai pup mina... :D:D
Deci suntem trei domni pe acest topic si sunt trei doamne.
Ionut, multumesc pentru tot, scriu pm in curind.

Costica33 a scris:
3% sau 10% ce e asta? Atit voi plati eu din cit cer ei in caz ca voi cistiga procesul?

Creantele nu se vand decat rareori la valoarea nominala (adica suma creditata). Avand in vedere gradul de risc in recuperare, creantele se vand la sume mai mici, calculate de cele mai multe ori ca procent din valoarea lor nominala. Despre acest procent vorbeam mai sus. Bineinteles ca el nu este cunoscut decat in contractul de cesiune, noi aici doar ne dam cu parerea. Poate fi 80% sau poate fi 5%, depinde. Ideea e ca dvs veti avea de platit, in cadrul retractului litigios, exact suma platita de societatea de recuperari prin contractul de cesiune. Daca ei au platit 90% din valoarea creantei bancii impotriva dvs la momentul respectiv, atat le platiti si dvs. Daca au platit 3%, tot 3% si dvs. Plus dobanda.
Costica33 a scris:

Vedeti ca eu nu ma pricep la terminologiile juridice si nu ma supar daca radeti de mine, nu-i problema. ......................................................

Eu cred ca s-au inteles procentele gresit . Ce este important pentru dumneavoastra este ca daca aveti bani nu o sa platiti decat pretul cesiunii de creante , adica daca aveati de dat 100 000 de euro si creanta a fost cesionata pentru 3 sau 10 % din valoare , dumneavoastra nu platiti decat 3 sau 10 % din 100 000 de euro , adica 3 000 sau 10 000 de euro , plus dobanda .

Pot sa va scriu din surse sigure , ca in cazul unui credit ipotecar , banca reevalueaza imobilul la pretul pietei si decide sa cesioneze creditul cam la 70% din valoarea actualizata , pentru ca se tine cont de cheltuielile medii de recuperare de 30% , plus de scaderea pietei imobiliare , asa ca puteti avea sansa sa va rascumparati datoria la un pret rezonabil .
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
Costinel Burca, Contabil

Alte discuții în legătură

Cesionare creanta banca Danielamioara1 Danielamioara1 Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la ... (vezi toată discuția)
Exista o lege care obliga firmele de recuperare creante sa iti dea acte doveditoare si modul de calcul a sumelor datorate? RadulescuAdi RadulescuAdi Buna ziua, Exista o lege prin care firmele de recuperare creante sa iti de toate informatiile privind sumele pretinse de ele si modul de calcul a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)