avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca creditoare a cesionat fara sa ma instiinteze
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca creditoare a cesionat fara sa ma instiinteze

Am credit ipotecar la [BANCA] si banca a cesionat unei firme [FIRMA] creditul meu fara sa ma instiinteze. Banca a trimis in bataie de joc o notificare la o adresa gresita, mi-am dat seama din documentul pus la dispozitie de [FIRMA]. Acestia din urma spun acum ca eu depun banii in conturile lor si ca nu mai am legatura cu [BANCA].
Intrebarea mea este:

- Pentru incheierea creditului am mers la notari, pentru cedare nici macar o hirtie oficiala nu au trimis. De unde am eu garantia ca banii nu-i returnez (mi-au transmis alte conturi, ale [FIRMA]) unui pirat? Nu e de ajuns sa spuna ei ca au primit creanta mea, de unde stiu eu ca au un contract cu [BANCA] in ceea ce ma priveste si peste citva timp nu ma trezesc ca [BANCA] cer si ei banii inapoi? Mi-au comunicat ca am de platit cu mult mai mult decit am imprumutat, penalitati de intirziere si altele, nu am primit nimic scris privind modul de calcul, doar suma totala. De unde stiu eu ca ei au facut corect calculele daca banca nici sa scrie o adresa corecta nu e n stare si nici aceasta firma nu par mai rasariti. Sunt multe greseli in documentele primite de la ei.
Va multumesc pentru un sfat, raspuns.
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Masana , utilizator 23:43, 6 Februarie 2011
Stati putin, nu va suparati. Banuiesc ca acest subiect, dupa cite vizualizari are, e de mare importanta si pentru alti amariti ca mine. Nu ma dau nevinovat, am intarzieri la rate, am insa nici sa ia pielea de pe mine nu e normal si mai ales sa fiu tratat ca un analfabet sa nu-mi explice si mie sau sa dea in scris ce fac cu viata mea. Fiind vorba de o suma mare imi afecteaza viata, asta am vrut sa spun. Faptul ca nu sunt de profesie juridica, cum multi clienti de banci nu sunt, e o buna platforma pentru toti (banci, recuperatori) sa stoarca si ultimul ban de la noi. Unii chiar nu-i mai avem. Imoral mi se pare ca nu s-a tinut cont de situatia economica din Romania (nu vreau sa-i spun criza ca nu e, dupa mine) si bancile sa fi facut altfel lucrurile cu cei care au luat credite.
Am convingerea ca dupa ce vom scapa de creditele actuale, multi dintre noi o sa stam departe de banci si de credite, ne-a ajuns porcaria. Am semnat doritori de bani si fara cunostinte, ca disperatii, ce ne-au pus in fata. Pe termen lung, bancilor din Romania nu le vad un viitor stralucit tocmai din cauza modului in care isi trateaza clientii.
In situatia mea, pina la achitare, in 30 de ani le dau inapoi de 3 sau 4 ori suma. Nu puteau sa manifeste un minimum de respect si sa aiba adresa mea corecta, sa ma notifice legal, sa discute, sa explice? Dvs. stiti ca nimeni de la aceasta banca nu m-a sunat sa discute cu mine sau sa ma cheme la o intilnire cind au vazut ca nu mai pot plati la timp ratele? M-am trezit direct la recuperator.
Incalificabil, chiar nu ma asteptam mai ales ca si ei cistiga destui bani de pe urma mea.
Va multumesc din inima pentru tot.=D>
ionut12345 a scris:
...........................................................................
Nu trebuie sa isi recunoasca el datoria catre societatea respectiva... aia ii sunt creditori lui acum, el are datorie catre cei care ii sunt creditori.. iar legat de suma nu asa se stabileste...daca i se cere deblu si el zice da in scris, asta inseaman ca trebuie sa plateasca dublu ?
Dvs credeti ca in instanta un judecator va accepta o asemenea proba ? va spun eu ca nu accepta nici macar dobanda calculata conform contractului..

Eu cred ca userul Costica33 s-a grabit sa recunoasca acea datorie catre cesionari . Nu trebuia sa recunoasca nimic pana cand nu lamurea problema cu banca de la care a luat creditul .

Andreea Lisievici a scris:

Depinde atat de contractul de credit, cat si de contractul de cesiune. Nu e asa simplu cum credeti. Oricum, societatea cesionara nu are aceleasi posibilitati de executare ca o banca.

Plecati de la presupunerea ca ar fi in interesul societatii sa ajute debitorul in vreun fel, cand de fapt nu e asa deloc. Chiar si din mesajele de mai sus se vede clar ca oricum nu ii spune nimeni nimic concludent, deci nu vad ce-ar pierde. Dimpotriva, de pierdut are daca sta sa astepte solutii de la ei. .........................

Va referiti la un act semnat de creditor si debitor in care se consemneaza consimtamantul lor asupra sumei datorate? Sunt convinsa ca da, tocmai asa functioneaza lucrurile. Doar daca debitorul poate dovedi faptul ca a fost indus in eroare se mai poate inaltura actul respectiv.......................

Asa cum a confirmat si Andreea , societatea cesionara nu are aceleasi posibilitati de executare ca o banca si a cumparat aceasta cesiune sau doar o administreaza doar ca sa faca foarte multi bani de pe urma dumneavoastra . Nu cred ca trebuie sa fiti surprins daca o sa aflati ca in cazul in care dumneavoastra platiti ceva , o sa platiti doar comisioane , penalitati si dobanda , pentru ca au tot interesul ca sa scoata cat mai multi bani de pe urma dumneavoastra si sunt foarte inventivi .

Daca nu prezentati cazul dumneavoastra unui avocat priceput , o sa cadeti in plasa recuperatorilor , pentru ca din ce ati scris , deja v-au facut sa recunoasteti ca le datorati bani .

Costica33 a scris:
....................................................................................
In situatia mea, pina la achitare, in 30 de ani le dau inapoi de 3 sau 4 ori suma. Nu puteau sa manifeste un minimum de respect si sa aiba adresa mea corecta, sa ma notifice legal, sa discute, sa explice? Dvs. stiti ca nimeni de la aceasta banca nu m-a sunat sa discute cu mine sau sa ma cheme la o intilnire cind au vazut ca nu mai pot plati la timp ratele? M-am trezit direct la recuperator.
Incalificabil, chiar nu ma asteptam mai ales ca si ei cistiga destui bani de pe urma mea. .............

Pai banca nu s-a mai complicat cu dumneavoastra pentru ca au scos creditul dumneavoastra din activul bancii si acuma asteapta sa va jupoaie recuperatorii , recuperatori care eu cred ca doar administreaza creanta asta , neavand bani sa o cumpere .

Dumneavoastra trebuie sa insistati ca sunteti dator doar bancii si ca banca v-a tratat ca pe un debitor necinstit , si impreuna cu avocatul dumneavoastra sa cautati orice hiba a contractului , prin hiba intelegandu-se orice clauza abuziva , pentru ca aveti sansa ca sa nu mai platiti dobanzi abuzive si comisioane nejustificate , insistand ca aceste clauze abuzive v-au adus in incapacitate de plata .

Daca in contract nu este prevazuta o dobanda de referinta independenta de vointa bancii , puteti avea sansa ca dupa ce va judecati cu banca sa va fie recunoscuta de instanta o datorie mult mai mica si chiar sa va fie rescadentat creditul , iar sumele nejustificate cerute de banca sa fie anulate de instanta .
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Costinel Burca, Contabil
situatia mea este identica cu cea a user-ului Costica33 si starea financiara este precara,nu-mi pot permite un avocat.M-au stresat cei de la firma de recupereri .Am facut nenumarase demersuri catre ei sa-mi explice cum au calculat debitul dar nu mi-au raspuns.Mi-au trimis un angajament de plata sa-l semnez in fata unui notar,dar nu l-am semnat.Ei insista sa semnez si spun ca in caz contrar ma executa silit.Angajamentul consta in 11 rate lunare si a 12-a trebuie sa achit diferenta,care nu se modifica fata de valoarea initiala.Cum sa achit intr-un an un credit luat pe 30? Daca aveam bani, mai ajungeam in aceasta situatie neplacuta? Simt ca nu mai rezist situatiei.
Vedeti, vedeti? E multa lume in situatia mea. Tot cu banca asta sunteti, doamna Rosu?
Ce nu am spus aici sunt urmatoarele: dupa ce au inceput sa ma sune cei de la recuperare si cu tupeu spuneau ca eu am sa le dau bani si ca ma executa silit, fara sa ma consult cu nimeni, de bun simt doar, le-am spus ca eu nu stiu cine sunt ei in relatia cu mine, ce treaba au ei de ma suna, eu nu recunosc aceasta firma. Apoi au inceput cu scrisorile. Eu am scris bancii sa raspunda cine sunt astia, banca nu a raspuns, am dat cu numar de inregistrare la banca. Apoi recuperatorii mi-au trimis notificare ca ma executa silit si ca banca mi-a trimis mie informatia cu cesionarea. Le-am raspuns la notificare ca eu nu am primit nimic de la banca, ca contest sumele pe care le cer recuperatorii, ca sunt greseli in documentele de la ei, ca nu au trimis modul de calcul al acelei datorii la care se refera cu toate ca au spus ca au anexat...La notificarea mea au raspuns ca sa ma duc la intilnirea solicitata de mine cu ei si tot sustin imbecil ca banca m-a anuntat si ca oricum nu era obligata. Notificarea de cesiune a fost facuta de recuperator, nu de banca.
Daca intru in proces cu ei le mai platesc creditul asa cum intentionam? Sau le platesc cum vor ei si imi recuperez apoi banii? Asta din urma nu suna ok...Daca nu le platesc pe perioada procesului care poate dura si ani banuiesc atunci pretentiile lor de penalitati si alte porcarii pot creste mult, zilnic cresc. Cine stie cum e situatia de fapt?
Sa fac plingere la ANPC, poate asa se rezolva mai repede? Eu intentionez sa scap de creditul asta la finalul lunii, sper sa si reusesc.
Uitati, as vrea sa va rog sa-mi recomandati un avocat sau o avocata cu succese pe acest domeniu, daca se poate. Sa fie om si sa nu ia si ea/el pielea de pe mine. Am avut in trecut avocati care au trecut de partea adversa si sunt putin temator de situatia asta sa nu se mai repete.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
Costica33, utilizator
Draga domn apelati cu incredere la retractul litigios.Si sigur nu va veti pierde casa.Cine va ramane cu buza umflata va fi cesionarul.
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
aly_yoana, utilizator

Alte discuții în legătură

Cesionare creanta banca Danielamioara1 Danielamioara1 Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la ... (vezi toată discuția)
Exista o lege care obliga firmele de recuperare creante sa iti dea acte doveditoare si modul de calcul a sumelor datorate? RadulescuAdi RadulescuAdi Buna ziua, Exista o lege prin care firmele de recuperare creante sa iti de toate informatiile privind sumele pretinse de ele si modul de calcul a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)