ionut12345 a scris:
...........................................................................
Nu trebuie sa isi recunoasca el datoria catre societatea respectiva... aia ii sunt creditori lui acum, el are datorie catre cei care ii sunt creditori.. iar legat de suma nu asa se stabileste...daca i se cere deblu si el zice da in scris, asta inseaman ca trebuie sa plateasca dublu ?
Dvs credeti ca in instanta un judecator va accepta o asemenea proba ? va spun eu ca nu accepta nici macar dobanda calculata conform contractului..
Eu cred ca userul Costica33 s-a grabit sa recunoasca acea datorie catre cesionari . Nu trebuia sa recunoasca nimic pana cand nu lamurea problema cu banca de la care a luat creditul .
Andreea Lisievici a scris:
Depinde atat de contractul de credit, cat si de contractul de cesiune. Nu e asa simplu cum credeti. Oricum, societatea cesionara nu are aceleasi posibilitati de executare ca o banca.
Plecati de la presupunerea ca ar fi in interesul societatii sa ajute debitorul in vreun fel, cand de fapt nu e asa deloc. Chiar si din mesajele de mai sus se vede clar ca oricum nu ii spune nimeni nimic concludent, deci nu vad ce-ar pierde. Dimpotriva, de pierdut are daca sta sa astepte solutii de la ei. .........................
Va referiti la un act semnat de creditor si debitor in care se consemneaza consimtamantul lor asupra sumei datorate? Sunt convinsa ca da, tocmai asa functioneaza lucrurile. Doar daca debitorul poate dovedi faptul ca a fost indus in eroare se mai poate inaltura actul respectiv.......................
Asa cum a confirmat si Andreea , societatea cesionara nu are aceleasi posibilitati de executare ca o banca si a cumparat aceasta cesiune sau doar o administreaza doar ca sa faca foarte multi bani de pe urma dumneavoastra . Nu cred ca trebuie sa fiti surprins daca o sa aflati ca in cazul in care dumneavoastra platiti ceva , o sa platiti doar comisioane , penalitati si dobanda , pentru ca au tot interesul ca sa scoata cat mai multi bani de pe urma dumneavoastra si sunt foarte inventivi .
Daca nu prezentati cazul dumneavoastra unui avocat priceput , o sa cadeti in plasa recuperatorilor , pentru ca din ce ati scris ,
deja v-au facut sa recunoasteti ca le datorati bani .
Costica33 a scris:
....................................................................................
In situatia mea, pina la achitare, in 30 de ani le dau inapoi de 3 sau 4 ori suma. Nu puteau sa manifeste un minimum de respect si sa aiba adresa mea corecta, sa ma notifice legal, sa discute, sa explice? Dvs. stiti ca nimeni de la aceasta banca nu m-a sunat sa discute cu mine sau sa ma cheme la o intilnire cind au vazut ca nu mai pot plati la timp ratele? M-am trezit direct la recuperator.
Incalificabil, chiar nu ma asteptam mai ales ca si ei cistiga destui bani de pe urma mea. .............
Pai banca nu s-a mai complicat cu dumneavoastra pentru ca au scos creditul dumneavoastra din activul bancii si acuma asteapta sa va jupoaie recuperatorii , recuperatori care eu cred ca doar administreaza creanta asta , neavand bani sa o cumpere .
Dumneavoastra trebuie sa insistati ca sunteti dator doar bancii si ca banca v-a tratat ca pe un debitor necinstit , si impreuna cu avocatul dumneavoastra sa cautati orice hiba a contractului , prin hiba intelegandu-se orice clauza abuziva , pentru ca aveti sansa ca sa nu mai platiti dobanzi abuzive si comisioane nejustificate , insistand ca aceste clauze abuzive v-au adus in incapacitate de plata .
Daca in contract nu este prevazuta o dobanda de referinta independenta de vointa bancii , puteti avea sansa ca dupa ce va judecati cu banca sa va fie recunoscuta de instanta o datorie mult mai mica si chiar sa va fie rescadentat creditul , iar sumele nejustificate cerute de banca sa fie anulate de instanta .