avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca creditoare a cesionat fara sa ma instiinteze
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca creditoare a cesionat fara sa ma instiinteze

Am credit ipotecar la [BANCA] si banca a cesionat unei firme [FIRMA] creditul meu fara sa ma instiinteze. Banca a trimis in bataie de joc o notificare la o adresa gresita, mi-am dat seama din documentul pus la dispozitie de [FIRMA]. Acestia din urma spun acum ca eu depun banii in conturile lor si ca nu mai am legatura cu [BANCA].
Intrebarea mea este:

- Pentru incheierea creditului am mers la notari, pentru cedare nici macar o hirtie oficiala nu au trimis. De unde am eu garantia ca banii nu-i returnez (mi-au transmis alte conturi, ale [FIRMA]) unui pirat? Nu e de ajuns sa spuna ei ca au primit creanta mea, de unde stiu eu ca au un contract cu [BANCA] in ceea ce ma priveste si peste citva timp nu ma trezesc ca [BANCA] cer si ei banii inapoi? Mi-au comunicat ca am de platit cu mult mai mult decit am imprumutat, penalitati de intirziere si altele, nu am primit nimic scris privind modul de calcul, doar suma totala. De unde stiu eu ca ei au facut corect calculele daca banca nici sa scrie o adresa corecta nu e n stare si nici aceasta firma nu par mai rasariti. Sunt multe greseli in documentele primite de la ei.
Va multumesc pentru un sfat, raspuns.
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Masana , utilizator 23:43, 6 Februarie 2011
cermak gruianu a scris:

In astfel de situatii, exista si riscuri, majore, deja asumate...din partea debitorului iar rolul avocatului in acasta faza procesuala (sa-i zicem astfel) este...hazardat, oricat de bine este/ar fi pregatit profesional - este aceeasi situatie cu a doctorului care incearca sa salveze un pacient aflat/intrat in "metastaza".

bine punctat doamna. app. sunt in ambele tabere, si eu am credit (da sunt dependent de graficul lui ca masina de benzina desi stiu ce ma asteapta daca nu il platesc)

Costica33 suma pe care a fost ceruta acum nu include dobanda pe urmatori ani... se compune din ce a mai ramas de plata din debitul principal la banca + dobanda ce a fost calculata car ai fost tinut la banca.
Dar atentie, exista un mic obicei de "a pune dobanda in debitul principal" asa din cand in cand... dasta ai tu acum mai mult de plata decat ai luat la capitolul debit principal.
mergi si la avocat, te invata, le face adrese sa ii explice verzi si uncate, le da de lucru si la dep juridic (ca nu iti raspunde duduia aia in scris tie) dar ei tot au dreptul de ati cere bani respectivi intr.un timp scurt.
deci daca ai bani sa pl tot, merita sa incerci cu un avocat pt ca ai sanse sa iti mai scada suma cu cateva mii... daca nu, iti spun eu ca o sa te tine minte drept ala care a cerut aia....etc...etc.. sau care a facut scandal....nu te mai intelegi cu ei.
Daca vrei sa o mai lungesti cativa ani mai dute la vizita, insista la ei, cere sa vb cu un superior eventual (duduia sigur era defapt o pustoaica) fa plati lunare...intreabai de exemplu daca in conditiile in care tu iti dai interesul si platesti nu ar putea si ei sa te ajute si sa nu iti mai calculeze nici un fel de dobanda. Mai da cate o perla, stiti ca am un bunic... are un teren .. poate il vand..
Si sa iti spun de ce nu te poate lamuri duduia.. simplu.. pentru ca nu stie.. tot se calculeaza automat, vin de sus ordinele.. Nu mai sta cu frica in san ca te da afara.. uitate si u pe un site la o banca si o sa vezi cate locuinte au aia la anzare.. nu le cumpara nimeni, nu isi scot bani. sunt multe..multe riscuri si pentru ei si prefera sa te lase pe tine sa pl.
declaratia aia de ai scriso acolo nu e cine estie ce.. un av te scapa repede de ea.
ionut12345 a scris:
mergi si la avocat, te invata, le face adrese sa ii explice verzi si uncate, le da de lucru si la dep juridic (ca nu iti raspunde duduia aia in scris tie) dar ei tot au dreptul de ati cere bani respectivi intr.un timp scurt.

Da' de unde asa un drept?

daca nu, iti spun eu ca o sa te tine minte drept ala care a cerut aia....etc...etc.. sau care a facut scandal....nu te mai intelegi cu ei.

Si?

declaratia aia de ai scriso acolo nu e cine estie ce.. un av te scapa repede de ea.

In primul rand nu e declaratie si in al doilea rand nu e ceva de "scapat". Este o recunoastere a existentei unei datorii catre societatea respectiva (practic o recunoastere a existentei cesiunii), dar nu si a cuantumului sumei datorate sau a conditiilor. Or despre cele din urma discutam de fapt. Nu vad sa se fi produs vreun prejudiciu prin actul respectiv.

Da' de unde asa un drept?

din contract, daca banca ia declarat scadenta anticipata (stiti de ce ? banuiesc ca da, dar ce inseamna asta stiti ?) doar nu credeti ca in cazul in care nu iti platesti ratele la un credit ipotecat ai dreptul sa platesti cat ai si cat poti.

Si?.

si uite ajunge in situatia in care nu ii mai spune nimeni nimic, se da omu din colt in colt ca nu stie incotro sa o ia, pe zi ce trece suma ii creste...

In primul rand nu e declaratie si in al doilea rand nu e ceva de "scapat". Este o recunoastere a existentei unei datorii catre societatea respectiva (practic o recunoastere a existentei cesiunii), dar nu si a cuantumului sumei datorate sau a conditiilor. Or despre cele din urma discutam de fapt. Nu vad sa se fi produs vreun prejudiciu prin actul respectiv.

Nu trebuie sa isi recunoasca el datoria catre societatea respectiva... aia ii sunt creditori lui acum, el are datorie catre cei care ii sunt creditori.. iar legat de suma nu asa se stabileste...daca i se cere deblu si el zice da in scris, asta inseaman ca trebuie sa plateasca dublu ?
Dvs credeti ca in instanta un judecator va accepta o asemenea proba ? va spun eu ca nu accepta nici macar dobanda calculata conform contractului..
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
ionut12345, utilizator
ionut12345 a scris:
din contract, daca banca ia declarat scadenta anticipata (stiti de ce ? banuiesc ca da, dar ce inseamna asta stiti ?) doar nu credeti ca in cazul in care nu iti platesti ratele la un credit ipotecat ai dreptul sa platesti cat ai si cat poti.

Depinde atat de contractul de credit, cat si de contractul de cesiune. Nu e asa simplu cum credeti. Oricum, societatea cesionara nu are aceleasi posibilitati de executare ca o banca.

si uite ajunge in situatia in care nu ii mai spune nimeni nimic, se da omu din colt in colt ca nu stie incotro sa o ia, pe zi ce trece suma ii creste...

Plecati de la presupunerea ca ar fi in interesul societatii sa ajute debitorul in vreun fel, cand de fapt nu e asa deloc. Chiar si din mesajele de mai sus se vede clar ca oricum nu ii spune nimeni nimic concludent, deci nu vad ce-ar pierde. Dimpotriva, de pierdut are daca sta sa astepte solutii de la ei.

Nu trebuie sa isi recunoasca el datoria catre societatea respectiva... aia ii sunt creditori lui acum, el are datorie catre cei care ii sunt creditori..

Recunoasterea de datorie e o institutie juridica. Nu are relevanta prea mare aici asa ca nu intru in detalii.

legat de suma nu asa se stabileste...daca i se cere deblu si el zice da in scris, asta inseaman ca trebuie sa plateasca dublu ?

Da, tocmai.

Dvs credeti ca in instanta un judecator va accepta o asemenea proba ?

Va referiti la un act semnat de creditor si debitor in care se consemneaza consimtamantul lor asupra sumei datorate? Sunt convinsa ca da, tocmai asa functioneaza lucrurile. Doar daca debitorul poate dovedi faptul ca a fost indus in eroare se mai poate inaltura actul respectiv.

va spun eu ca nu accepta nici macar dobanda calculata conform contractului..

contractul e legea partilor. ceea ce se poate discuta e doar modul de aplicare a principiilor scrise in contract. cu alte cuvinte nu se pune in discutie ca, de ex., dobanda e 12%, ci ca aia 12% fac 2 sau 3 lei.
dna de astfel de situati sunt satul.. este prea mult de scris .
prefer sa ma retrac din discutie.

numai bine

Alte discuții în legătură

Cesionare creanta banca Danielamioara1 Danielamioara1 Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la ... (vezi toată discuția)
Exista o lege care obliga firmele de recuperare creante sa iti dea acte doveditoare si modul de calcul a sumelor datorate? RadulescuAdi RadulescuAdi Buna ziua, Exista o lege prin care firmele de recuperare creante sa iti de toate informatiile privind sumele pretinse de ele si modul de calcul a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)