Stefan citeste ce am zis in primul subiect, pe la pagina 3; eu nu pot sa stiu ce se intampla / cum se va proceda in cazul asta; sunt zeci de situatii, normele de aplicare ale legii ar trebui sa ofere solutii pentru toate situatiile posibile. Desi legea spune ca trebuie sa realizezi venit brut minim 8088/an te poti trezi ca la venit brut de doar 6000 RON sa te oblige sa cotizezi la pensii pe o perioada proportionala din an
12 * (Venitul Brut) / 8088 = 8.90 - numarul de luni asigurat; deci nu esti obligat sa platesti tot anul da sa te oblige sa te asiguri pe 8 sau 9 luni ...
8088 ar iesi un venit brut pe luna de 674 RON. Daca ai un venit brut de 1*674 RON te obliga sa cotizezi o luna, 2*674 - 2 luni ... 9*674 - cotizezi minim 9 luni cu 222 RON, samd
Deci tot ce este sub 8088 sa te oblige sa cotizezi proportional cu venitul brut realizat.
www.avocatnet.ro/content/for...
Normele ar trebui sa spuna exact cum se aplica ... Legea spune clar ca sub 4 x venitul mediu brut(8088) nu ai obligatia de a te asigura, acum depinde cum o sa se si aplice chestia asta cei de la pensii
Dar daca tu declari la finante venit brut 5000 si realizezi 9000 de fapt?!? Atunci ce faci, platesti tot la final de an cu penalizarile de rigoare?