avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... P.F.A.-URI SUNT OBLIGATE SA PLATEASCA PENSIILE?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

P.F.A.-URI SUNT OBLIGATE SA PLATEASCA PENSIILE?

As dori sa stiu daca eu ca PFA sunt obligat sa platesc la casa de pensii, pentru pensia de limita de varsta?
@nic273
Stiti vorba aia cu musca care sa baga unde nu trebuie. Daca nu nici macar despre subiectul acestui topic mai intelept este sa stai deoparte. Este vorba despre contributia la sanatate pentru veniturile realizate ca PFA, stimabile NICusor !!
@petruta
Nu mai ai alte obligatii, dat fiind ca esti salariata, deci doar sanatatea si impozitul de 16% din venitul net (sanatatea este si ea deductibila).
liail a scris:

@petruta
Nu mai ai alte obligatii, dat fiind ca esti salariata, deci doar sanatatea si impozitul de 16% din venitul net (sanatatea este si ea deductibila).

adica pot sa trec sanatatea la cheltuieli ?:O
e prima data cand mi se spune ca e deductibila;)
Da, o treci la cheltuieli, impreuna cu celelalte cheltuieli pe care le ai (rechizite, birotica, partial cele pentru sediu - daca ai sediul acasa, taxele de membru la asocierile profesionale ...)
grandanat a scris:

@nic273
Stiti vorba aia cu musca care sa baga unde nu trebuie. Daca nu nici macar despre subiectul acestui topic mai intelept este sa stai deoparte. Este vorba despre contributia la sanatate pentru veniturile realizate ca PFA, stimabile NICusor !!

Nestiinta se poate scuza, nesimtirea trebuie ignorata in cazul in care depaseste limita.

Alte discuții în legătură

Contributii la asigurari de sanatate si pensie (documente care trebuie depuse la institutiile statului). neci neci Ce documente trebuiesc depuse si cum trebuie procedat ca membrii unei Intreprinderi Familiale(2) sa devina angajati,cu drepturi (asigurari de sanatate, ... (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiilor - impact asupra pfa-urilor Popu Popu Dintre cei ce au studiat noua lege a pensiilor cine / ce a dedus din noua lege in ceea ce-i priveste pe cei ce realizeaza venituri din activitati ... (vezi toată discuția)
Cotizatie pensie cameliachivereanu cameliachivereanu Buna ziua! Copilul meu, student la zi, are infiintat P.F.A. si plateste lunar pentru pensie 200 roni; este normal sa plateasca o suma atat de mare? (vezi toată discuția)