avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obiect de activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obiect de activitate

Pentru o firma noua care va avea in obiectul de activitate discoteca, ce cod CAEN se potriveste? Din pacate eu nu gasesc nici unul... :((
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 15:59, 16 Aprilie 2008
remm a scris:
Daca se radiaza obiectul de activitate, inclusiv obiectul principal, atunci nu mai este necesara si obligatorie recodficarea.:)

Nu poti sa nu ai obiect de activitate. Nici macar un minut.
Se radiaza obiectul de activitate si se schimba cu altul, diferit, inclusiv alt obiect principal de activitate (ai avut agentie imobiliara, iar acum vrei consultanta, de pilda).

Sau ai avut comert cu amanuntul de alte bunuri de consum, nealimentare si acum il schimbi cu alt obiect principal - comert cu amanuntul de legume si fructe........
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2008
ContSters20980, utilizator
Ori se radiaza ori se schimba, nu-i totuna.

Apoi, cum se poate admite o actiune in care se schimba o activitate incorect clasificata intr-una noua?... Ai incercat asa? Daca da, unde? Intreb pt ca la Bucuresti am vazut o tentativa soldata cu suspendarea schimbarii obiectului de activitate pana la recodificare.
Andreea Lisievici a scris:

Ori se radiaza ori se schimba, nu-i totuna.

Apoi, cum se poate admite o actiune in care se schimba o activitate incorect clasificata intr-una noua?... Ai incercat asa? Daca da, unde? Intreb pt ca la Bucuresti am vazut o tentativa soldata cu suspendarea schimbarii obiectului de activitate pana la recodificare.

Corecta sesizarea!
Pentru a stabili un obiect de activitate complet nou trebuie radiat cel vechi. Corect? In speta de mai sus consider ca este vorba doar de schimbarea obiectului principal, pentru ca daca se dorea "schimbarea" (cu gilimelele de rigoare) intregului obiect de activitate (principal si secundar), adica stabilirea unui obiect de activitate complet nou, termenul care ar trebui folosit in hotarare pentru obiectul vechi de activitate este termenul de radiere. Si atunci nu mai intervine nici o recodificare.
remm a scris:
Pentru a stabili un obiect de activitate complet nou trebuie radiat cel vechi. Corect?

Pai nu chiar... Schimbarea e schimbare, nu inteleg de unde notiunea asta de "radiere" a obiectului de activitate. Poate ca e justificata atunci cand se renunta la unele activitati secundare, dar in niciun caz atunci cand schimbarea e integrala sau atunci cand priveste numai obiectul principal.

daca se dorea "schimbarea" (cu gilimelele de rigoare) intregului obiect de activitate (principal si secundar), adica stabilirea unui obiect de activitate complet nou, termenul care ar trebui folosit in hotarare pentru obiectul vechi de activitate este termenul de radiere. Si atunci nu mai intervine nici o recodificare.

Cand imi spui radiere si apoi inregistrarea unei activitati noi eu inteleg 2 activitati separate, ceea ce nu e posibil oridecateori e implicata activitatea principala. Nu poti sa ramai fara activitate principala, adica s-o radiezi. O schimbi, da, dar nu o radiezi in niciun caz.

Apoi sincer nu cred ca in aceasta situatie se sare de recodificare. Judecatorul delegat nu are cum.

Alte discuții în legătură

Recodificarea activitatilor din actul constitutiv conform noului caen bernix bernix Buna ziua tuturor! Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de ... (vezi toată discuția)
Actualizare coduri caen in actul constitutiv actualizat RomeoR RomeoR Trebuie sa actualizam actul constitutiv al SRLului In actul constitutiv avem principalul domeniu de activitate 742 si principalul obiect de activitate 7420 ( ... (vezi toată discuția)
Caen szture szture Buna ziua, La recodificarea CAEN-ului societatea noastra a schimbat doar caen-ul aferent activitatii de baza,iar cele secundare au ramas ... (vezi toată discuția)