avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Articolul 66 din CCM 2007 - 2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Articolul 66 din CCM 2007 - 2010

La ce se refera Articolul 66 din CCM 2007 - 2010 ?
Art. 66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia sa acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

Eu prin concediu de maternitate inteleg CIC si prin indemnizatie 6 milioane. Deci sa imi plateasca pe minim 6 saptamani diferenta de la salariul meu de baza (brut) de la intrarea in CIC la cei 6 milioane care mi-i da statul. Este corect?
Am dreptul de a primi acesti bani?
Daca ma insel, atunci la ce se refera?
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 12:46, 25 August 2009
Si parerea mea este ca se impoziteaza si se platesc si toate celelate contributii, fiind o suma acordata din fondul de salarii si neexcepatata de la toate aceste plati.

Art. 66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
Diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul nu este diferenta dintre salariul brut (incadrarea din CIM) si indemizatia de matrenitate?

Eu stiam ca este vorba despre diferenta dintre salariul brut si indemnizatia de maternitate, iar angajata gravida, prin urmare primeste salariul brut intreg in mana. La aceasta completare angajatorul mai plateste taxe in plus.

Poate gresesc.
Se compenseaza diferenta dintre salariul net si indemnizatia primita in pereioada pre-postnatalului.
La mine in firma a fost deja un caz asemanator: s-a calculat indemnizatia de materniatate= X ca media veniturilor din ultimile 6 luni; apoi s-a facut diferenta dintre salariul brut (cel din CIM) si aceasta indemnizatie si s-a obtinut compensarea (bruta) pentru intreaga luna= Y. Apoi, indemnizatia de maternitate a fost supusa contributiilor conform legii ( pensii 10,5% din sal minim brut garantat pe tara) si compensarea supusa contributiilor ca un salariu normal. La sfarsit,din X+Y s-au scazut toate contributiile si de la X si de la Y si s-a obtinut "Rest de plata".
da, consider ca asa e procedura corecta.

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate Andreia Brotea Andreia Brotea In ce situatii concrete se poate inregistra diferenta dintre salariu si indemnizatia de concediu (de maternitate) prevazuta la art. 66 din Contractul ... (vezi toată discuția)
Compensare dintre salariu si indemniz de maternitate( art 66 -ccm) vasiur vasiur Cum se pune in aplicare art 66 din ccm la nivel national? ART.66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea ... (vezi toată discuția)
Cic2 daca cic1 expira cu o luna inainte de nasterea celui de-al doilea copil nerantula nerantula Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: - am un copil de 1 an si 4 luni, CIC_1 expira la data de 16.09.2010 - sunt insarcinata cu al doilea copil, care ... (vezi toată discuția)