cris2279 a scris:
La mine in firma a fost deja un caz asemanator: s-a calculat indemnizatia de materniatate= X ca media veniturilor din ultimile 6 luni; apoi s-a facut diferenta dintre salariul brut (cel din CIM) si aceasta indemnizatie si s-a obtinut compensarea (bruta) pentru intreaga luna= Y. Apoi, indemnizatia de maternitate a fost supusa contributiilor conform legii ( pensii 10,5% din sal minim brut garantat pe tara) si compensarea supusa contributiilor ca un salariu normal. La sfarsit,din X+Y s-au scazut toate contributiile si de la X si de la Y si s-a obtinut "Rest de plata".
Buna ziua, tot eu va deranjez.
Se compenseaza diferenta dintre sal.
brut si indemnizatia de maternitate ?
Deci daca salariul meu brut era de 3700 RON si in perioada respectiva am luat unde pe la 28-32 mil inseamna ca trebuie sau nu sa mi se acorde compensarea ?
Revin cu aceeasi discutie de acum un an, dar au aparut discutii pe forum care sugereaza ca de fapt aveam dreptul la compensare si nu am primit-o. Am solicitat-o doar telefonic, au fost multe multe discutii pe aceasta tema, dar nu le-am cerut nimic in scris.
Nu vreau sa depun cerere daca nu am dreptate.
Acum ma intereseaza din nou , nu doar pentru compensarea de acum 2 ani. Sunt insarcinata cu al doilea copil si subiectul a devenit din nou important pentru mine.
Va rog sa ma ajutati!
Multumesc