avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de munca; discriminare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de munca; discriminare

Buna seara,
Lucrez la o firma multinationala, in luna decembrie datorita stresului mi-a recidivat o boala pe care o am de multi ani dar de care aproape uitasem (psoriazis) drept pentru care am consultat un medic dermatolog. Rezultatul a fost un tratament de aproape o luna si concediu medical.
Dupa ce m-am intors la munca seful meu mi-a spus sa-mi dau demisia ca el nu mai are nevoie de serviciile mele. In plus am fost exclus de la intalnirea angajatiilor la nivel national pe motiv ca nu stiau daca ma intorc la munca. Intalnirea a avut loc la 10 zile de la intoarcerea mea.
Ce trebuie sa fac? Sa-mi dau demisia? Ce castig de cauza am?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 11 Iunie 2011
Teoretic, daca ceea ce susti e adevarat, demisia in cauza, e un act nul absolut. Ia legatura cu un avocat si cere anularea actului, pentru ca a fost incheiat viciat - violenta - ca viciu de consimtamant.

Atentie demisia nu este retractabila!
plrflrn a scris:

Inevitabilul sa produs. Ieri mi-am semnat singur demisia. Nu de buna voie, intimidat cu un bodyguard de la o firma de paza. In situatia mea au fost mai multi colegi. Ce as putea sa mai fac acum, Nu am reusit sa citesc hartia, decat titlu adica demisie cu acordul partilor.


1. Salariatul poate solicita instanţei anularea demisiei sale ca act juridic unilateral, în cazul în care consimţământul său a fost viciat prin eroare, dol sau violenţă.

2. Demisia poate fi revocată în mod expres cu acordul angajatorului înaintea expirării termenului de preaviz sau în mod tacit, prin continuarea activităţii după expirarea termenului de preaviz.
Dupa tot ce sa intamplat, as putea sa invoc hartuirea morala?
Da, se poate invoca hartuirea morala .. Art. 39 din Legea nr.202/2002 prevede:
(1) Angajatii au dreptul ca, in cazul in care se considera discriminati pe baza criteriului de sex, sa formuleze sesizari/reclamatii catre angajator sau impotriva lui, daca acesta este direct implicat, si sa solicite sprijinul organizatiei sindicale sau al reprezentantilor salariatilor din unitate pentru rezolvarea situatiei la locul de munca.
(2) In cazul in care aceasta sesizare/reclamatie nu a fost rezolvata la nivelul angajatorului prin mediere, persoana angajata care prezinta elemente de fapt ce conduc la prezumtia existentei unei discriminari directe sau indirecte bazate pe criteriul de sex in domeniul muncii, pe baza prevederilor prezentei legi, are dreptul atat sa sesizeze institutia competenta, cat si sa introduca cerere catre instanta judecatoreasca competenta in a carei circumscriptie teritoriala isi are domiciliul sau resedinta, respectiv la sectia/completul pentru conflicte de munca si drepturi de asigurari sociale din cadrul tribunalului sau, dupa caz, instanta de contencios administrativ, dar nu mai tarziu de un an de la data savarsirii faptei.
Asta doar pe criteriu de sex?

Alte discuții în legătură

Hartuire? tabibita tabibita In institutia noastra exista un sef de serviciu administrativ care ne fotografiaza gunoiul, inregistreaza pe ascuns conversatiile cu un reportofon, emite ... (vezi toată discuția)
Are dreptate patronul marianelena marianelena pentru ca la sotie la serviciu aceasta este discriminata direct ,exercitand o presiune morala enorma pt. asi da demisia ,astazi am telefonat la servicii la ... (vezi toată discuția)
Hartuirea morala la locul de munca ana30d ana30d hartuirea morala la locul de munca a angajatului, care atrage dupa sine, \\\\\\\\\\"vanarea\\\\\\\\\\" greselilor acestuia soldandu-se cu referate dupa ... (vezi toată discuția)