avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... parola de yahoo furata
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

parola de yahoo furata

mi-a fost furata parola de yahoo de o persoana de pe un forum, banuiesc.
nu a fost vorba de o ratacire a parolei. am incercat de cel putin 20 de ori sa imi introduc parola pana sa accept ca imi fusese sparta si inlocuita cu alta. numai ca cel care mi-a inlocuit parola nu a fost foarte atent la niste detalii ale contului meu de care m-am folosit ca sa imi pun alta parola decat cea care mi-o pusese persoana care a spart parola. nu stiu nici acum cine mi-a spart parola, daca a fost vorba de cineva de pe acel forum sau de altcineva.
Folositi functia cu intrebari de securitate, alegeti o parola complexa si formata din caractere + numere etc.
Intr-adevar, e mai usor sa previi.

Inteleg ca dvs aveati in minte cativa suspecti, dar domnul criminal_lawyer incerca sa va explice ca fara probe nu puteti face nimic. Daca ne expuneti probe sau eventuale probe pe care le-ati putea obtine, va putem consilia. Din pacate, suspiciunile dumneavoastra nu vor constitui probe in niciun dosar, indiferent ca ar fi de natura penala sau civila.

Oricum, tot raul spre bine. Ne bucuram ca v-ati rezolvat problema.

O zi buna.
aveam intrebare de securitate si parola mea era formata din cifre, litere mici si mari si semne de punctuatie. se pare ca degeaba.
Sa spunem ca esti pe yahoo.messenger si cineva vrea sa-ti arate o fotografie (.jpg). Acel fisier, desi .jpg, poate contine un sneez. Acesta odata downloadat pe PC-ul tau transmite TOT ce tastezi tu, transmite inclusiv imaginea de pe display-ul tau. Cel care reuseste sa-ti trimita asa ceva iti controleaza practic computerul ca si cum ar fi in camera ta.
In concluzie, daca te-ai captusit cu un logger pe computer, poti tu sa pui tot alfabetul in parola... nimic nu va mai fi un secret.
Iar faptul ca tu banuiesti pe cineva, sau ca cineva ti-a facut niste comentarii suspecte, constituie doar indicii, nicidecum dovezi. Politistii de la Criminalitate Informatica dispun de metode extrem de limitate in asemenea cazuri. Astfel de cazuri nu se rezolva decat foarte greu si cu colaborarea yahoo, colaborare pe care din varii motive nu o ofera aproape niciodata Politiei Romane.
Parerea mea este ca dvs nu va pricepeti. Yahoo pune la dispozitie mecanisme de recuperare a parolei tocmai pentru a preveni astfel de actiuni. Sunt niste reguli elementare care trebuiesc respectate. (secret questions, alternative mail). Si chiar si asa, parola de pe yahoo nu se poate decripta. Este practic imposibil asa ceva (o simpla cautare pe forumuri de va ilumina), iar cine zice ca a spart parole se da mare.

Alte discuții în legătură

Conturi sparte de hackeri alinarms alinarms mi s-au spart toate conturile yahoo de catre hackeri, un singur cont am reusit sa il recuperez. cineva are acces permanent la PCul meu. ieri mi-a instalat ... (vezi toată discuția)
Accesarea fara drept a corespondentei electronice ContSters227071 ContSters227071 Buna seara.Am o problema cu care ma confrunt in prezent privind violarea de corespondenta.Va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi raspunda. (vezi toată discuția)
Parola e-mail alecsx_ro alecsx_ro Buna ziua, Cineva mi-a schimbat parola de la contul de e-mail webmail Yahoo. Cel mai probabil folosindu-se de Password Recovery. Este adevarat ca probabil a ... (vezi toată discuția)