avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... parola de yahoo furata
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

parola de yahoo furata

mi-a fost furata parola de yahoo de o persoana de pe un forum, banuiesc.
Nu la dvs ma refeream ca nu va prisicepeti si la persoana care a postat acest subiect.
Anyway, ca sa faci o rezervare de avion cu cardul, nu e complicat; nici nu-ti trebuie pin-ul. Mai exista si fishing-ul de unde poti culege parole. Din punctul meu de vedere, exista niste reguli elementare care trebuie sa le respecti. Nu cred in siguranta virtuala asa cum nu cred ca sunt in siguranta in apartamentul in care locuiesc. Dar una e sa ai o incuietoare buna si sa previi si alta este sa lasi usa deschisa cu nevasta inauntru dezbracata. Am 15 ani in IT, am ajuns la nivelul de consultanta, platesc de regula online si slava domnului nu am avut evenimente.
Stimata doamna cu regret si intarziere va anunt ca demersul dvs. de a da pe cineva in judecata este sortit esecului. De ce? Simplu .
1.Nu exista legislatie care sa va ajute.
2. Orice acuzatie trebuie demonstrata. In acest caz este foarte greu. Nu imposibil. Dar nu in Romania.
3. Contul creeat de dvs este unul oferit GRATUIT de Yahoo. Odata ce folosit aceasta metoda de comunicare va asumati anumite riscuri. Aceste riscuri pot fi reduse daca se cunosc anumite reguli. Daca nu le cunoasteti o sa vi le prezint :
a. Parola nu trebuie sa contina elemente din denumirea adresei
b. Parola trebuie sa aiba un anumit grad de complexitate ( ex. min 8 caractere, caractere speciale, majuscule, cifre, etc)
c. La un interval de timp , 1 max 3 luni se schimba parola
d. Efectuarea unei salvari periodice a listei de contacte
e. Nu bifati " Keep me signed in " cand va cititi e-mailul de pe computere la care au acces si alte persoane.
f. Intrebarile pentru recuperarea parolei sunt importante si strict secrete
g. Nu va cititi e-mailul accesand o retea wireless (mall, aeroport, etc) daca computerul dvs. nu este securizat.
Si la final ultima recomandare dar poate cea mai importanta:
h. Nu aveti incredere in prieteni!!!
Draga @ alinarms, incercam sa te conving ca internetul e departe de a fi atat de sigur pe cat cred majoritatea utilizatorilor.
Totusi- in ciuda limbajului colorat si a a stilului alambicat- nu e cazul sa crezi ca @vallentin24 s-a uitat in conturile mele.
Personal, iti inteleg frustrarea legata de lipsa de reactie a politiei. Te sfatuiesc sa iei serios in considerare ceea ce sustinea mai sus un alt utilizator:
"1.Nu exista legislatie care sa va ajute.
2. Orice acuzatie trebuie demonstrata. In acest caz este foarte greu. Nu imposibil. Dar nu in Romania."
Nu stoca pe computerul conectat de net decat informatii a caror pierdere nu te-ar afecta. Pentru ca @vallentin24 are dreptate intr-o privinta: daca cineva care stie ce face vrea neaparat sa puna mana pe informatiile tale, mai devreme sau mai tarziu ajunge la ele.
@sample - chiar daca mesajele mele au fost sterse, probabil pe buna dreptate din cauza limbajului(in cazul dvs il consider mai mult decat justificat), v-am recomandat totusi sa stati departe de aceasta sectiune din forum caci nu aveti nici o legatura cu ea.Ba mai mult, v-am si justificat opinia mea,dati informatii eronate,superficiale, doar incercati sa pareti cunoscator. Sper ca de aceasta data nu am incalcat regulile forumului.
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
ContSters72658, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conturi sparte de hackeri alinarms alinarms mi s-au spart toate conturile yahoo de catre hackeri, un singur cont am reusit sa il recuperez. cineva are acces permanent la PCul meu. ieri mi-a instalat ... (vezi toată discuția)
Accesarea fara drept a corespondentei electronice ContSters227071 ContSters227071 Buna seara.Am o problema cu care ma confrunt in prezent privind violarea de corespondenta.Va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi raspunda. (vezi toată discuția)
Parola e-mail alecsx_ro alecsx_ro Buna ziua, Cineva mi-a schimbat parola de la contul de e-mail webmail Yahoo. Cel mai probabil folosindu-se de Password Recovery. Este adevarat ca probabil a ... (vezi toată discuția)