avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Buna dimineata :)

Eu cred ca o fi ceva greseala de tipar la aceste grile (sunt din Boroi - cursul selectiv)

Rapunsurile date de autor sunt:

20 c - in legatura cu leziunea in cazul vanzarii nu mi-e clar. Pe de o parte leziunea se poate invoca doar de minorul cu capacitate restransa, in cazul actelor de administrare, neincuviintate de cei in drept. Dar vanzarea nu e act de administrare. Pe de alta parte, din grilele lui Boroi (de ex grila 60) spune ca leziunea poate fi invocata nnumai de vanzator. Nu inteleg cum e cu leziunea in cazul vanzarii. :(

66 c) - Nu inteleg de ce. Proprietarul e tert fata de acel contract.
100 b) - Nici aici nu inteleg. Sunt aproape sigur ca e ceva greseala.
Patrick_ a scris:

Buna dimineata :)

Eu cred ca o fi ceva greseala de tipar la aceste grile (sunt din Boroi - cursul selectiv)

Rapunsurile date de autor sunt:

20 c - in legatura cu leziunea in cazul vanzarii nu mi-e clar. Pe de o parte leziunea se poate invoca doar de minorul cu capacitate restransa, in cazul actelor de administrare, neincuviintate de cei in drept. Dar vanzarea nu e act de administrare. Pe de alta parte, din grilele lui Boroi (de ex grila 60) spune ca leziunea poate fi invocata nnumai de vanzator. Nu inteleg cum e cu leziunea in cazul vanzarii. :(

66 c) - Nu inteleg de ce. Proprietarul e tert fata de acel contract.
100 b) - Nici aici nu inteleg. Sunt aproape sigur ca e ceva greseala.

My God, Patrick, da' tu nu dormi deloc? Ai postat grila la ora 5.47? Cum poti sa faci asta si sa mai fii si in stare sa inveti a doua zi???:slap:
Si... buna dimineata.
La grila singurul raspuns pe care il dadeam corect e 66. c. Grila vorbeste de nulitate (care din cate stiu e absoluta si poate fi invocata de orice pers. interesata, in cazul nostru de proprietar, nu de anulare - respectiv nuliatte relativa care poate fi inv. de prt.) Eu asa o vad.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
emmav, utilizator
Da, cred ca ai dreptate. "Nulitatea" inseamna nulitate absoluta. Cea relativa e "anulare". Sincer sa fiu nu mai retin exact daca vanzarea lucrului altuia e cauz de nulitate absoluta sau relativa, dar oricum din enunt trebuia sa-mi dau seama ca e absoluta. :(
Patrick_ a scris:

:D
Ce zici de niste succesiuni pe maine? Cu astea inchei civilul si de luni trecem la procedura civila ;)

Bine, hai, treaca de la mine... Cateva grile succes. si GATA cu civilul, ca ma dispera deja... Din succesiuni nu prea am facut grile ce e drept. In afara de cea pe care tot tu cred ca mi-ai dedicat-o cand am intrat si eu pe forum mai la inceput. De m-ai speriat definitiv cu fratii cosangvini, couterini... JALE!:duh:
Caut niste grile "dragute" si revin.
Mai am de parcurs inca ceva doctrina legata de succesiuni (o ultima trecere).
Oricat de mult as vrea sa fie cate "o ultima trecere" din toate materiile tot mai ramane cateceva. :(

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)