Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Buna dimineata :)
Eu cred ca o fi ceva greseala de tipar la aceste grile (sunt din Boroi - cursul selectiv)
Rapunsurile date de autor sunt:
20 c - in legatura cu leziunea in cazul vanzarii nu mi-e clar. Pe de o parte leziunea se poate invoca doar de minorul cu capacitate restransa, in cazul actelor de administrare, neincuviintate de cei in drept. Dar vanzarea nu e act de administrare. Pe de alta parte, din grilele lui Boroi (de ex grila 60) spune ca leziunea poate fi invocata nnumai de vanzator. Nu inteleg cum e cu leziunea in cazul vanzarii. :(
66 c) - Nu inteleg de ce. Proprietarul e tert fata de acel contract.
100 b) - Nici aici nu inteleg. Sunt aproape sigur ca e ceva greseala.
Patrick_ a scris:
Am reluat contractele. Boroi spune, in mare cam asa:
1. In cazul vanzarii lucrului altuia, daca cel putin cumparatorul este de buna credinta avem nulitate relativa. Deci poate fi invocata doar de acesta.
Daca insa ambii sunt de rea-credinta, nu se mai pune problema erorii si avem doua cazuri: - vanzarea lucrului altuia facuta cu intentia ca vanzatorul sa procure acel lucru si sa-l dea cumparatorului (in acest caz vanzarea poate fi valabila) si a doua situatie - cand cei doi au intentia ilicita cand avem nulitate absoluta si adevaratul proprietar poate invoca nulitatea.
Dar oricum din grila nu rezulta reaua credinta cu intentii frauduloase pt a avea lulitate absoluta.
mda...deci boroi de citit...absolut indispensabil. chiar deschisesem deak. nu pomeneste asa ceva
2. Boroi spune lipede ca in cazul cesiunii locatiei partile sunt: cedentul, cesionarul si cedatul. Deci are dreptate in acea grila
patrick, vrei sa dezvolti, te rog:(
chiar nu m am prins cum e corecta varianta b
100. Sunt parti ale cesiunii locatiunii
a) cedentul si tertul cesionar
b) cedatul si tertul
c) cedentul si cedatul
Mda. E cam ciudata grila cu cesiunea locatiei.
Ceea ce am retinut e ca in acel caz subiectii cesiunii sunt cedentul, cesionarul (tertul cesionar) si cedatul.
In acest fel ar trebui sa fie adevarate toate cele 3 variante (daca admitem ca la b se refera la "tertul cesionar" si nu la un "tert").
Nu inteleg grila asta.