avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
lucutel a scris:

rino83 a scris:

lucutel a scris:

Patrick_ a scris:

b)

patrick si rino=D>
ne ajutati si cu o explicatie?;)

In acest caz, tentativa va fi absorbita in forma consumata a infractiunii de omor deosebit de grav (omor savarsit asupra a 2 sau mai multe persoane)...daca deceda o sg persoana avem RIL, prin care se statueaza ca se va retine o sg infr de omor simplu, calificat sau deosebit de grav (cu exceptia 176 b)in raport cu persoana decedata, in concurs cu tentativa la infr de omor deosebit de grav (asupra a 2 sau mai multe persoane) in raport cu persoanele ramase in viata...eu asa am inteles.

rino, nu cred ca tentativa poate fi absorbita in forma consumata. e vb de infractiuni contra persoanei.nu vom avea atatea infractiuni cati subiecti pasivi in afara de cazurile in care legiutorul a prev altfel(uciderea asupra a 2 sau mai multe pers- omor deoseb de grav; uciderea in culpa a 2 sau mai multe pers- forma agravata la uc din culpa)?

Pai tocmai, ca legiuitorul a prevazut altfel prin RIL nr 5/2006.....conditia necesara pt a se retine omorul deosebit de grav este ca nr persoanelor decedate in aceeasi imprejurare, in urma activitatii infractionale, sa fie de cel putin 2...astfel ca, daca in aceeasi imprejurare, unele persoane au scapat cu viata, tentativa la omor fata de aceste persoane va fi absorbita in forma consumata a infr fr omor deosebit de grav...insa nedumerirea mea se leaga de incadrarea care va fi retinuta atunci cand o persoana a decedat, iar celelalte (cel putin 2) au ramas in viata.:(
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
rino83, utilizator
rino83 a scris:

lucutel a scris:

rino83 a scris:

lucutel a scris:

Patrick_ a scris:

b)

patrick si rino=D>
ne ajutati si cu o explicatie?;)

In acest caz, tentativa va fi absorbita in forma consumata a infractiunii de omor deosebit de grav (omor savarsit asupra a 2 sau mai multe persoane)...daca deceda o sg persoana avem RIL, prin care se statueaza ca se va retine o sg infr de omor simplu, calificat sau deosebit de grav (cu exceptia 176 b)in raport cu persoana decedata, in concurs cu tentativa la infr de omor deosebit de grav (asupra a 2 sau mai multe persoane) in raport cu persoanele ramase in viata...eu asa am inteles.

rino, nu cred ca tentativa poate fi absorbita in forma consumata. e vb de infractiuni contra persoanei.nu vom avea atatea infractiuni cati subiecti pasivi in afara de cazurile in care legiutorul a prev altfel(uciderea asupra a 2 sau mai multe pers- omor deoseb de grav; uciderea in culpa a 2 sau mai multe pers- forma agravata la uc din culpa)?

Pai tocmai, ca legiuitorul a prevazut altfel prin RIL nr 5/2006.....conditia necesara pt a se retine omorul deosebit de grav este ca nr persoanelor decedate in aceeasi imprejurare, in urma activitatii infractionale, sa fie de cel putin 2.

ok, am inteles. si e logic e sa fie asa
dar eu ma refeream la infractiunea care s ar retine pt faptuitor in raport cu cea de a 3 persoana care nu a decedat
e clar ca varianta corecta a grilei e b. nu asta intra in discutie
dar
spunsesei ca tentativa fata de a 3a persoana e absorbita in infract de omor deosebit de grav 176b(dat fiind ca au decedat 2 persoane)
si asta nu mi se mai pare logic:(
rino, acesta este ril la care faci referire?

PEN 5. Stabilesc că actele de violenţă cu intenţia de a ucide, săvârşite în aceeaşi împrejurare asupra a două persoane, dintre care una a decedat, constituie atât infracţiunea de omor - simplu, calificat sau deosebit de grav - comisă asupra unei singure persoane, cât şi tentativa de omor, după caz, simplu, calificat sau deosebit de grav, aflate în concurs.
Agravanta prevăzută în art. 176 alin. 1 lit. b) din Codul penal nu este aplicabilă în cazul faptelor menţionate.

edit: nu reiese de aici ca tentativa se va absorbi. evident sit e dif de cea din grila noastra. dar asemanatoare in sensul ca avem o infract consumata si o tentativa. pe care instanta le a retinut in concurs

lucutel, utilizator

Pai tocmai, ca legiuitorul a prevazut altfel prin RIL nr 5/2006.....conditia necesara pt a se retine omorul deosebit de grav este ca nr persoanelor decedate in aceeasi imprejurare, in urma activitatii infractionale, sa fie de cel putin 2...astfel ca, daca in aceeasi imprejurare, unele persoane au scapat cu viata, tentativa la omor fata de aceste persoane va fi absorbita in forma consumata a infr fr omor deosebit de grav...insa nedumerirea mea se leaga de incadrarea care va fi retinuta atunci cand o persoana a decedat, iar celelalte (cel putin 2) au ramas in viata.:(

Avem omor deosebit de grav dc e vb de 2 sau mai multe pers., dc au ramas mai multe in viata nu putem retine tentativa la aceasta la omor deosebit de grav, lit b?

Sunt de acord cu tine luculet, si mie mi se pare normal sa se retina separat tentativa, indiferent de situatie.
Dc e vb de 2 pers din care una a decedat alta nu, e clar ca avem omor simplu si nu deosebit de grav, iar pt cealalta pers. puteau considera ca tentativa e absorbita de infr de omor simplu si nu ar fi retinut-o in concurs.

Am crezut ca e o analiza simpla, dar rino si isis mi-au dat de gandit. Inca nu sunt sigura de varianta corecta....#-o

Si totusi cred ca acel ril a stabilit si faptul ca tentativa nu poate fi absorbita nici de forma tip a infr, nici de formele calificate.
Tentativa e absorbita numai la infr continuate, sau la infr cu mai multe modalitati faptice, din care una e doar tentativa.
Ori la omor dc e vb de aceeasi imprejurare, nu cred ca putem vb de asa ceva.
sim05, utilizator
Sa incercam o schema
Omor asupra a 3 persoane in aceeasi imprejurare
1. Nu decedeaza nici o persoana = tentativa la omor deosebit de grav (b )
2. Decedeaza 1 pers si doua supravietuiesc= Omor simplu , calificat , deosebit de grav ( fara b ) in concurs cu 2 tentative la omor simplu , calificat , deosbit de grav ( fara b ..pentru ca nu se indeplineste cerinta de cel putin 2 victime )
3.Decedeaza 2 pers si 1 pers supravietuieste = omor deosebit de grav ( b ) in concurs cu tentativa ....si aici spuneti voi ...ar trebui ori sa fie o singura infrac de omor deosebit de grav ( si nu mi se pare normal ), ori sa se retina in concurs cu tentativa la omor ...si aici parerea mea este cu b) pentru ca se indeplineste cerinta ...
4.Decedeaza toate 3= omor deosebit de grav ( b )

De unde e grila ? Pentru ca daca c) nu este corect ...nici raspunsul de la b) nu mi se pare complet ...adica ce facem cu cealalta victima , a treia ?

Adica stim ca exista o complexitate naturala ( Mitrache ), cand fapta consumata absoarbe si tentativa la acea infractiune ,,,,,dar cand este vorba despre acelasi subiect pasiv ,,,,ori in cazul de fata ...o victima a ramas in viata
isis23, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)