sim05 a scris:
claudia_86 a scris:
Vin si eu cu o precizare care este facut de Sergiu Bogdan:D. El zice ca daca 2 pers. decedeaza si a treia e salvata avem o singura infr. de omor deosebit de grav iar restul urmarilor sunt absorbite in mod legal in forma consumata. Tot aceeasi e sit si daca mai multe persoane sunt salvate dar 2 decedeaza.
Am citit si eu acum din Udroiu si se pare ca asa este.:(
Am spus eu ca m-ati pus pe ganduri.#-o
E o decizie a ICCJ nr. 3507/2002.
Trebuie sa o iau ca atare, desi convingerea mea e alta.
Cine stie, poate se va ajunge la un ril care va stabili ceea ce credem noi, patrik si luculet.
nu am citit sergiu bogdan. in fata evidentei, imi cer scuze fata de rino ca am insistat pe chestia asta. evident voi retine asa cum au indicat rino si claudia, desi mi se pare aiurea.
sim, esti sigura ca aceea e decizia iccj? nu am cartea cu mine asa ca am intrat pe site ul iccj-ului dar decizia aceea nu m a lamurit
Î
n cazul în care, în urma unei agresiuni săvârşite cu intenţia de a ucide două persoane, una dintre victime moare iar viaţa celeilalte este salvată, există concurs între infracţiunea consumată de omor şi tentativa la infracţiunea de omor.
Fapta constituie infracţiune unică de omor deosebit de grav săvârşită asupra a două sau mai multor persoane numai dacă toate victimele decedează, şi tentativă la infracţiunea de omor deosebit de grav asupra a două sau mai multor persoane numai dacă infracţiunea a rămas în fază de tentativă în raport cu toate victimele.
acesta decizie vb de concurs...si nu de absorbtie ca sergiu bogdan
edit:
imi cer scuze ca insist:">, dar parca pana nu vad cu ochii mei tot nu mi vine a crede