avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
claudia_86 a scris:

Vin si eu cu o precizare care este facut de Sergiu Bogdan:D. El zice ca daca 2 pers. decedeaza si a treia e salvata avem o singura infr. de omor deosebit de grav iar restul urmarilor sunt absorbite in mod legal in forma consumata. Tot aceeasi e sit si daca mai multe persoane sunt salvate dar 2 decedeaza.

Am citit si eu acum din Udroiu si se pare ca asa este.:(
Am spus eu ca m-ati pus pe ganduri.#-o
E o decizie a ICCJ nr. 3507/2002.

Trebuie sa o iau ca atare, desi convingerea mea e alta.
Cine stie, poate se va ajunge la un ril care va stabili ceea ce credem noi, patrik si luculet.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
sim05, utilizator
sim05 a scris:

claudia_86 a scris:

Vin si eu cu o precizare care este facut de Sergiu Bogdan:D. El zice ca daca 2 pers. decedeaza si a treia e salvata avem o singura infr. de omor deosebit de grav iar restul urmarilor sunt absorbite in mod legal in forma consumata. Tot aceeasi e sit si daca mai multe persoane sunt salvate dar 2 decedeaza.

Am citit si eu acum din Udroiu si se pare ca asa este.:(
Am spus eu ca m-ati pus pe ganduri.#-o
E o decizie a ICCJ nr. 3507/2002.

Trebuie sa o iau ca atare, desi convingerea mea e alta.
Cine stie, poate se va ajunge la un ril care va stabili ceea ce credem noi, patrik si luculet.

nu am citit sergiu bogdan. in fata evidentei, imi cer scuze fata de rino ca am insistat pe chestia asta. evident voi retine asa cum au indicat rino si claudia, desi mi se pare aiurea.

sim, esti sigura ca aceea e decizia iccj? nu am cartea cu mine asa ca am intrat pe site ul iccj-ului dar decizia aceea nu m a lamurit

În cazul în care, în urma unei agresiuni săvârşite cu intenţia de a ucide două persoane, una dintre victime moare iar viaţa celeilalte este salvată, există concurs între infracţiunea consumată de omor şi tentativa la infracţiunea de omor.

Fapta constituie infracţiune unică de omor deosebit de grav săvârşită asupra a două sau mai multor persoane numai dacă toate victimele decedează, şi tentativă la infracţiunea de omor deosebit de grav asupra a două sau mai multor persoane numai dacă infracţiunea a rămas în fază de tentativă în raport cu toate victimele.

acesta decizie vb de concurs...si nu de absorbtie ca sergiu bogdan

edit:
imi cer scuze ca insist:">, dar parca pana nu vad cu ochii mei tot nu mi vine a crede
lucutel, utilizator

nu am citit sergiu bogdan. in fata evidentei, imi cer scuze fata de rino ca am insistat pe chestia asta. evident voi retine asa cum au indicat rino si claudia, desi mi se pare aiurea.

sim, esti sigura ca aceea e decizia iccj? nu am cartea cu mine asa ca am intrat pe site ul iccj-ului dar decizia aceea nu m a lamurit

În cazul în care, în urma unei agresiuni săvârşite cu intenţia de a ucide două persoane, una dintre victime moare iar viaţa celeilalte este salvată, există concurs între infracţiunea consumată de omor şi tentativa la infracţiunea de omor.

Fapta constituie infracţiune unică de omor deosebit de grav săvârşită asupra a două sau mai multor persoane numai dacă toate victimele decedează, şi tentativă la infracţiunea de omor deosebit de grav asupra a două sau mai multor persoane numai dacă infracţiunea a rămas în fază de tentativă în raport cu toate victimele.

acesta decizie vb de concurs...si nu de absorbtie ca sergiu bogdan

edit:
imi cer scuze ca insist:">, dar parca pana nu vad cu ochii mei parca tot nu mi vine a crede

Ai dreptate lucutel, Udroiu zice si nu decizia.
De fapt din decizie eu trag concluziile la care am ajuns noi. Spune clar ca fapta constituie infr unica de omor deosebit de grav numai dc toate victimele decedeaza si tentativa (inteleg eu, numai tentativa) dc infr a ramas in faza de tent in raport cu toate victimele.
Nu stiu de ce considera Udroiu si Sergiu Bogdan ca nu e concurs.

De retinut insa ca dc se va formula o grila pe aceasta tema cu raspuns corect cf celor retinute de ei, parerea mea e ca se poate formula o contestatie care ar avea sanse sa fie acceptata.
sim05, utilizator
Vi se pare normal daca decedeaza 2 din 3 pers sa fie omor deosebit de grav in concurs cu tentativa, iar daca decedeaza toate 3 sa fie omor deosebit de grav?
adrianicet a scris:

Vi se pare normal daca decedeaza 2 din 3 pers sa fie omor deosebit de grav in concurs cu tentativa, iar daca decedeaza toate 3 sa fie omor deosebit de grav?

Da ...nu prea ar fi normal , pentru ca in acest caz ( 2 mor si una supravietuieste ) s-ar ingreuna situatia faptuitorului prin retinerea unui concurs din care una este deja omor deosebit de grav. Probabil de aceea Sergiu Bogdan si Udroiu , retin doar o singura infractiune de omor deosebit de grav daca au rezultat mai mult de 2 victime.
Dar personal , nu mai cunosc nici o situatie asemanatoare ( o infractiune complexa sa absoarba o tentativa cand avem subiecti pasivi diferiti , si fac parte din infr contra vietii )
E o intrebare care nu cred ca se va regasi in grila la INM

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)