avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

se va retine tentativa la omor simplu alaturi de omor deosebit de grav.
Este un RIL de prin 2008 parca.

eu sunt deacord cu patrick
isis23 a scris:

Sa incercam o schema
Omor asupra a 3 persoane in aceeasi imprejurare
1. Nu decedeaza nici o persoana = tentativa la omor deosebit de grav (b )
2. Decedeaza 1 pers si doua supravietuiesc= Omor simplu , calificat , deosebit de grav ( fara b ) in concurs cu 2 tentative la omor simplu , calificat , deosbit de grav ( fara b ..pentru ca nu se indeplineste cerinta de cel putin 2 victime )
3.Decedeaza 2 pers si 1 pers supravietuieste = omor deosebit de grav ( b ) in concurs cu tentativa ....si aici spuneti voi ...ar trebui ori sa fie o singura infrac de omor deosebit de grav ( si nu mi se pare normal ), ori sa se retina in concurs cu tentativa la omor ...si aici parerea mea este cu b) pentru ca se indeplineste cerinta ...
4.Decedeaza toate 3= omor deosebit de grav ( b )

De unde e grila ? Pentru ca daca c) nu este corect ...nici raspunsul de la b) nu mi se pare complet ...adica ce facem cu cealalta victima , a treia ?

Adica stim ca exista o complexitate naturala ( Mitrache ), cand fapta consumata absoarbe si tentativa la acea infractiune ,,,,,dar cand este vorba despre acelasi subiect pasiv ,,,,ori in cazul de fata ...o victima a ramas in viata

la 2. eu nu as retine 2 tentative la omor simplu ci o tentativa la omor deosebit de grav, lit. b.

la 3. dc decedeaza 2 una ramane in viata, e omor deosebit de grav, lit b si tentativa la omor simplu. (asta am dedus eu din grila, pt ca si eu credeam ca tentativa e la omor deosebit de grav, dar acum mi se pare normal sa nu fie asa.

Eu am zis isis ca varianta b e corecta, dar incadrarea nu e completa. Tine cont de faptul ca nu se cere care e incadrarea ci doar ca se retine sigur o infr de omor deosebit de grav.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
sim05, utilizator
Da , mie mi se pare ciudat sa se retina tentativa la omor deosebit de grav , cand nu decedeaza nici o persoana din cele 3, iar cand decedeaza doua sa nu se retina tentativa la omor deosebit de grav ( b ) raportat la persoana care a ramas in viata
Pe de alta parte daca e corect ce a spus Patrick , raspunsul la grila adica b) este gresit ...pentru ca nu se retine doar infractiunea de omor deosebit de grav
isis23 a scris:

Da , mie mi se pare ciudat sa se retina tentativa la omor deosebit de grav , cand nu decedeaza nici o persoana din cele 3, iar cand decedeaza doua sa nu se retina tentativa la omor deosebit de grav ( b ) raportat la persoana care a ramas in viata
Pe de alta parte daca e corect ce a spus Patrick , raspunsul la grila adica b) este gresit ...pentru ca nu se retine doar infractiunea de omor deosebit de grav

Dar enuntul nu iti cere sa stabilesti incadrarea completa isis.
Inainte, am mai spus si eu credeam ca e tentativa la omor deosebit de grav, dar dc se retine deja fapta consumata pt celelalte 2 nu ai cum sa retii o astfel de tentativa, decat dc ai 2 sau mai multe pers in viata.
Ms pt grila, am mai invatat ceva.
sim05, utilizator
Vin si eu cu o precizare care este facut de Sergiu Bogdan:D. El zice ca daca 2 pers. decedeaza si a treia e salvata avem o singura infr. de omor deosebit de grav iar restul urmarilor sunt absorbite in mod legal in forma consumata. Tot aceeasi e sit si daca mai multe persoane sunt salvate dar 2 decedeaza.
claudia_86, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)