Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
se va retine tentativa la omor simplu alaturi de omor deosebit de grav.
Este un RIL de prin 2008 parca.
Sa incercam o schema
Omor asupra a 3 persoane in aceeasi imprejurare
1. Nu decedeaza nici o persoana = tentativa la omor deosebit de grav (b )
2. Decedeaza 1 pers si doua supravietuiesc= Omor simplu , calificat , deosebit de grav ( fara b ) in concurs cu 2 tentative la omor simplu , calificat , deosbit de grav ( fara b ..pentru ca nu se indeplineste cerinta de cel putin 2 victime )
3.Decedeaza 2 pers si 1 pers supravietuieste = omor deosebit de grav ( b ) in concurs cu tentativa ....si aici spuneti voi ...ar trebui ori sa fie o singura infrac de omor deosebit de grav ( si nu mi se pare normal ), ori sa se retina in concurs cu tentativa la omor ...si aici parerea mea este cu b) pentru ca se indeplineste cerinta ...
4.Decedeaza toate 3= omor deosebit de grav ( b )
De unde e grila ? Pentru ca daca c) nu este corect ...nici raspunsul de la b) nu mi se pare complet ...adica ce facem cu cealalta victima , a treia ?
Adica stim ca exista o complexitate naturala ( Mitrache ), cand fapta consumata absoarbe si tentativa la acea infractiune ,,,,,dar cand este vorba despre acelasi subiect pasiv ,,,,ori in cazul de fata ...o victima a ramas in viata
Da , mie mi se pare ciudat sa se retina tentativa la omor deosebit de grav , cand nu decedeaza nici o persoana din cele 3, iar cand decedeaza doua sa nu se retina tentativa la omor deosebit de grav ( b ) raportat la persoana care a ramas in viata
Pe de alta parte daca e corect ce a spus Patrick , raspunsul la grila adica b) este gresit ...pentru ca nu se retine doar infractiunea de omor deosebit de grav