avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
oanacalotescu25 a scris:

buna tuturor eu am inceput dreptul civil cu beleiu, as avea o intrebare este sau nu admisa eroare de drept ca viciu de consimtamant, mentionez ca am inceput cu beleiu in ideea de a citi cati mai multi autori daca se va putea si am gasit in acest tratat "jurisprudenta noastra admite eroarea de drept ca viciu de consimtamant"la pag. 136 astept parerile voastre:fight:

Sunt patru puncte in Beleiu pentru care eroarea de drept este viciu de consimtamant:
1. nevalabilitatea consimtamantului cand este dat din eroare, fara a se face distinctie intre eroare de fapt si eroarea de drept;
2. eroarea nu este admisa in cazul marutisirii, legea prevede acest lucru, per a contrario in celelalte cazuri este admisa;
3. atat eroarea de drept cat si eroarea de fapt daca se produc au acelasi rezultat: falsa reprezentare a realitatii;
4. jurisprudenta noastra admite eroarea de drept ca si viciu de consimtamant.

In Boroi gasesti aceleasi explicatii, nu stiu la ce pagina. In grile parca de Raducan, daca nu ma insel se ia in calcul si eroarea de drept ca viciu de consimtamant. Raspunsul este da, eroarea de drept este viciu de consimtamant.
Ma bucur ca mi-ati raspuns!

Mai am o intrebare...caut si eu niste spete de dr. civil il prefer pe Boroi..ati auzit despre o editie in curs de aparitie cumva ...sau are ceva recent gen 2010 scos..?
Am vazut ca la procedura civila exista ceva....

Intaresc si eu cele spuse despre eroarea de drept atat Beleiu cat si Boroi zic acelasi lucru ca este admisa ca viciu de consimtamant..
SALUT!!

Are cineva M.Tabarca - Dr. Proc.Civ. in format electronic sau stie de unde pot fi descarcate materialele?!
Va rog frumos sa ma ajutati daca vreti si daca puteti!
Multumesc.
multumesc frumos pentru raspunsuri .da am citit acelasi lucru in tratatul lui beleiu dar nu mai stiu de unde imi ramasese ideea ca eroarea de drept nu este considerata viciu de consimtamant,de aceea avem nevoie daca vreti de o intarire a ceea ce citisem eu.:">

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)