oanacalotescu25 a scris:
buna tuturor eu am inceput dreptul civil cu beleiu, as avea o intrebare este sau nu admisa eroare de drept ca viciu de consimtamant, mentionez ca am inceput cu beleiu in ideea de a citi cati mai multi autori daca se va putea si am gasit in acest tratat "jurisprudenta noastra admite eroarea de drept ca viciu de consimtamant"la pag. 136 astept parerile voastre:fight:
Sunt patru puncte in Beleiu pentru care eroarea de drept este viciu de consimtamant:
1. nevalabilitatea consimtamantului cand este dat din eroare, fara a se face distinctie intre eroare de fapt si eroarea de drept;
2. eroarea nu este admisa in cazul marutisirii, legea prevede acest lucru, per a contrario in celelalte cazuri este admisa;
3. atat eroarea de drept cat si eroarea de fapt daca se produc au acelasi rezultat: falsa reprezentare a realitatii;
4. jurisprudenta noastra admite eroarea de drept ca si viciu de consimtamant.
In Boroi gasesti aceleasi explicatii, nu stiu la ce pagina. In grile parca de Raducan, daca nu ma insel se ia in calcul si eroarea de drept ca viciu de consimtamant. Raspunsul este da, eroarea de drept este viciu de consimtamant.