Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Sincer @alcali , nu vad cum ar fi posibil aplicarea unei pedepse complementare pe langa o executare cu suspendare. A...daca pedeapsa complementara este obligatorie ...atunci nu mai dispun executare cu suspendare
Eu asa cred ...de altfel pedeapsa complementara chiar si atunci cand este obligatorie trebuie aplicata pe langa pedeapsa principala CU INCHISOAREA de cel putin 2 ani
Testamentul poate sa contina in cuprinsul sau liberalitati(legate) - acte cu titlu gratuit, sau poate sa nu contina liberalitati(legate), ci doar exeradari de ex., in concluzie nu e un act cu titlu gratuit ci doar un act care poate sa contina in cuprinsul sau un act cu titlu gratuit(un legat).
pedepsele complementare trebuiesc aplicate chiar daca se dispune suspendrea pedepsei, daca se revoca suspendarea? Ce se intampla!? se dispun cand se anulaeza suspendarea, evident ca nu. Ele sunt suspendate pe durata termenului de incercare Udroiu pag131, desi pedepsele coplementare se executa dupa ce pedeapsa e executata sau considerata executata, dar asa zice nenea Udroiu, ca se supenda si pedepsele complementare si cred ca are si dreptate, la ora asta nu imi trece prin cap motivarea... in schimb
In cazul aplicarii art 18^1 CP (lipsa pericolului social) faptei savarsite de catre un minor, se poate aplica:
a) o pedeapsa
b) o masura educativa
c) o sanctiune administrativa
In cazul aplicarii art 18^1 CP (lipsa pericolului social) faptei savarsite de catre un minor, se poate aplica:
a) o pedeapsa
b) o masura educativa
c) o sanctiune administrativa
prin eliminare:), ar ramane sanctiunea administrativa...dar