avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
lore26 a scris:

la o grila din udroiu NU este buna varianta: pt a se retine existenta instigarii nu prezinta in niciun caz importanta calitatea personala a persoanei instigate. imi puteti da un exemplu cand prezinta importanta calitatea personala a instigatului, ca nu mi vine nimic in minte..?ms

Edit. Acum am vazut NU -ul din ipoteza ta
Cred ca Udroiu a avut in vedere acele infractiuni care atrag agravante in functie da calitatea personala a autorului . Ca sa se retina si pentru instigator agravanta , trebuie si el sa aiba calitatea ceruta pentru autor. Si acum in vine in minte o speta pe care am postat-o pe forum cu un caz real. Sotul avocat din Brasov , instiga o persoana sa ii omoare sotia. Evident ca autorul , nu are calitatea de sot , pt a atrage retinerea infr de omor calificat , dar instigatorul da ( este sot ). In acest caz are importanta calitatea instigatorului. Nu stiu...cred .....ca asa ar fi
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
isis23, utilizator
in grila scria de calitatea personala a instigatului, nu a instigatorului...
lore26 a scris:

in grila scria de calitatea personala a instigatului, nu a instigatorului...

A ...da ..atunci raspunsul e si mai usor:) Pai nu se retine instigarea de exemplu la dezertare , daca autorul nu are aceea calitate ceruta in norma ( de unde sa dezertezi daca nu esti militar ) si ar mai fi exemple...
alcali a scris:

cazul de impiedicare a exercitarii actiunii penale" fapta nu exista":
a. se va retine in caz de dubiu cu privire la savarsirea unei infract
b. nu se poate retine pt dispunerea clasarii
c. nu impiedica formularea unei cereri de chemare in jud. in fata instantei civile.

grila este din udroiu, banuiesc ca o stiti...am o nedumerire in legatura cu varianta de raspuns data de el...o sa o spun dupa ce se gandesc si cei interesati si care nu stiu grila . Sa nu stric surpriza :D

ac corect

b ) se poate dispune clasarea
c) te poti adresa instantei civile cand solutia cu privire la " fapta nu exista " este constatata de procuror, care nu are autoritate de lucru judecat in fata instantei civile
ms frumos, isis. nu ma puteam gandi la asta, desi era atat de simplu raspunsul :">

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)