avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
adrianicet a scris:

La contractul de inchiriere a locuintei, locatorul nu are obligatie de garantie?

Eu stiu ca este obligat la garantia contra viciilor ascunse (existente iniante de inchiriere dar se de cele aparute dupa).
Problema garantia de evictiune nu se pune pt ca locatarul nu are decat un drept de creanta.

Patrick_ a scris:

Cateva intrebari legate de unele grile date in ultimii ani:

1. Grila 15 G1 INM 2007: de ce este corecta varianta c)?
In cazul in care nulitatea partiala a contractului fictiv public are caracter absolut, nu poate fi invocat de instanta?

2. Grila 28 G1 2009: nepronuntarea asupra unui capat de cerere este motiv de revizuire?

1. instanta nu poate invoca nulitatea....ea poate judeca cererile cu care a fost investita...
2. 322 alin.1 pct.2 :D

Patrick_ a scris:

In cazul in care nulitatea partiala a contractului fictiv public are caracter absolut, nu poate fi invocat de instanta?

2. Grila 28 G1 2009: nepronuntarea asupra unui capat de cerere este motiv de revizuire?

1. De ce sa ceri nulitate partiala absoluta a unui act public fictiv la simultatie , fie ca o invoci din oficiu fie de parte interesata cand acel act nu reprezina vointa reala a partilor . Pori cere desfiintarea totala a actului pentru a da efect actului secret . Eu asa imi explic raspunsul. Nu vad efectul si cui ar profita
thomas28 a scris:

Patrick_ a scris:

1. instanta nu poate invoca nulitatea....ea poate judeca cererile cu care a fost investita...
2. 322 alin.1 pct.2 :D

Intrebarea 15 de la G1 e la sectiunea drept civil, si nu cred ca are legatura cu procedura. Si eu stiu ca nulitatea absoluta poate fi invocata din oficiu datorita interesului general ocrotit. Adica daca instanta vede un act de donatie incheiat sub semnatura privata , si nimeni nu invoca nulitatea , instanta ii da inainte cu cauza ,,,indiferent care ar fi obiectul cauzei legat de acel act de donatie
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
isis23, utilizator
cata practica o fi trebuind in instanta ca sa poti raspunde la o intrebare, chiar si fara sa vezi grila?:tooth:

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)