avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

emmav a scris:

De ce ?:sorry:
La a doua nu am nici un dubiu ca ar fi corecta. Voi de ce ziceti ca nu e? Dar in legatura cu prima, am invatat si eu raspunsul din carte...:">
Ati mai identificat si altele care sunt gresite?

Art. 92 Prezenta martorilor asistenti
(2) Nu pot fi martori asistenti
- minorii sub 14 ani,
- persoanele interesate in cauza si
- cei ce fac parte din aceeasi unitate cu organul care efectueaza actul procedural. "

La a doua nu mi-e foarte clar dar cred ca raspunsul e b).
E ca si cand ar fi martori asistenti sotul si fiul celui la domiciliul caruia se face perchezitia.

pai b e corect ' daca actul procedural este efectuat la sediul sau pct de lucru al unei pers juridice sau al unei institutii, pot fi martori asistenti pers care isi desf activitatea in cadrul acellor institutii

nu crec ca putem pune semnul egal intre sot/ruda(pers interesate in cauza
si
salariatii unei institutii

edit: ups...acum am vazut 'nu' ul. imi cer scuze
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
lucutel, utilizator
isis23 a scris:

Mai ...daca stau si ma gandesc bine ....s-ar putea sa fie corecte
b) e corect pentru ca se poate dispune si in faza actelor premergatoare. Ma gandesc la politistii de frontiera care fac des acest lucru
c) ar fi corect pt ca martorii care au mai asistat la o perchezitie ar putea fi considerati ca au un interes....un fel de incompatibilitate

:D Nu cred ca "s-ar putea sa fie corecte"

In carte raspunsurile date ca fiind corecte sunt a) si a).

La prima varianta data in carte exclude perchezitia auto dispusa in faza de judecata, ceea ce nu are nici o logica. Daca se poate dispune perchezitia corporala in faza de judecata la fel se poate si cea auto.

La a doua, pot sa fie martori asistenti minorii sub 16 ani. Doar cei sub 14 ani nu pot sa fie.
lucutel a scris:

pai b e corect ' daca actul procedural este efectuat la sediul sau pct de lucru al unei pers juridice sau al unei institutii, pot fi martori asistenti pers care isi desf activitatea in cadrul acellor institutii

nu crec ca putem pune semnul egal intre sot/ruda(pers interesate in cauza
si
salariatii unei institutii

Nu punem semnul egal dar nici in acel paragraf nu e vorba de perchezitie.
Oricum in carte e data ca si corecta varianta a) care nu e corecta.

Despre angajatii care pot sa fie martori asistenti la perchezitia la locul lor de munca, nu sunt chiar asa de sigur ca e ok. S-ar putea sa fie chiar foarte interesati in acea cauza.

Cred ca in articolul citat de tine e vorba de altfel de acte de procedura decat de perchezitie.

Parerea mea.

la perchezitia domiciliara trebuie sa participe persoana la care se efectueaza perchezitia, iar in lipsa acesteia perchezitia trebuie sa se desfasoare in prezenta unui membru de familie sau vecin- pana aici sotul, ruda apropiata, membrul de familie sau salariatii pj au acelasi rol, asista la efectuarea actului din partea " adversarului"-interdictia de a fi martor asistent se refera in acest caz doar la persoanele care fac parte din organul care perchezitioneaza
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
artax, utilizator
A...eu crezusem ca b si c sunt corecte. Altfel nu imi pica fisa :D

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)