Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Patrick_ a scris:
Ai dreptate. ;)
Neconcordanta intre minuta si dispozitiv e doar caz de nulitatea relativa.
Lipsa minutei este caz de nulitate absoluta.
In legatura cu cele 7 zile nu stiam ca e caz de nulitate :(
Udroiu sustine ca, contradictia dintre minuta si dispozitiv (alaturi de nesemnare hot. de catre toti membrii completului, semnarea hot. de catre alti judecatori decat cei care au facut parte din complet, cu execptia cazurilor de impiedicare) => nul. absoluta, nu relativa
si ca nesemnarea hot. de catre grefier ori semnarea hot. de un alt grefier, cu exceptia cazurilor de impiedicare=> nul. relativa
Patrick_ a scris:
Ai dreptate. ;)
Neconcordanta intre minuta si dispozitiv e doar caz de nulitatea relativa.
Lipsa minutei este caz de nulitate absoluta.
In legatura cu cele 7 zile nu stiam ca e caz de nulitate :(
Udroiu sustine ca, contradictia dintre minuta si dispozitiv (alaturi de nesemnare hot. de catre toti membrii completului, semnarea hot. de catre alti judecatori decat cei care au facut parte din complet, cu execptia cazurilor de impiedicare) => nul. absoluta, nu relativa
si ca nesemnarea hot. de catre grefier ori semnarea hot. de un alt grefier, cu exceptia cazurilor de impiedicare=> nul. relativa
liviu17 a scris:
daca "multimea probeleor pertinete (P) include multimea probelor concludente (C)" => ca probele pertinente sunt si concludente intotdeauna, nu?? si din cate stiu eu probele concludente sunt si pertinente intotdeauna, reciproca nefiind valabila...sau nu??? acum poate nu imi explic eu bine treaba cu multimile...matematica o fi de vina, nu zic nu...:(
E invers, din regula cu cercuri a lui Patrick rezulta ca toate probele concludente sunt pertinente, iar multimea probelor pertinente contine si alte probe care nu sunt concludente ;)
Dl. U, zice in lucrarea sa:
"Măsura de siguranţă a interzicerii de a se afla în anumite localităţi poate fi amânată sau întreruptă de organul de poliţie din localitatea în care condamnatul are interdicţie de a se afla (nu instanţei corespunzătoare în grad instanţei de executare din această localitate), în caz de boală sau pentru orice alt mod care justifica amânarea sau întreruperea."
Asa sa fie? Un organ de politie poate sa decida amanarea sau intreruperea executarii unei hotarari judecatoresti? Voi ce parere aveti?