avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
adrianicet a scris:

Udroiu spune ca si martorul poate refuza sa dea declaratii ca sa nu se autoincrimineze..

Hmm...nu mi se pare normal, pentru ca daca il audiez si nu raspunde la intrebari sau nu spune tot ce stie savarseste oricum marturie mincinoasa...

Nu mi-ati zis ce pedeapsa i-ati fi dat inculpatului din speta.

Apropo am discutat azi si cu colegii mei despre grila cu prestarea de servicii si achizitionarea de bunuri, si va spun adevarul, mi-au zis si ei tot delapidare.

Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
sangreal, utilizator
Eu aman calculul pana dupa examen deoarece nu stiu limitele pedepselor..
Dreptul la tacere, cu ce implica el, este o garantie procesuala care trebuie respectata fata de invinuit sau inculpat, pentru a nu-i agrava situatia, fiind in acelasi timp un mod de aparare. Martorul nu are de ce sa beneficiere de garantii procesuale penale atata timp cat nu este inceput fata de el un proces penal. Mi se pare dus prea departe dreptul la tacere in cazul asta pentru ca nici nu exista un drept separat de a nu te autoincrimina, ci este parte din garantia procesuala denumita drept la tacere. De altfel, in tot codul de procedura penala se precizeaza ca numai inv/inc ii pui in vedere acest drept, iar martorului din contra ii pui in vedere sa spuna tot ce stie.
sangreal a scris:

Dreptul la tacere, cu ce implica el, este o garantie procesuala care trebuie respectata fata de invinuit sau inculpat, pentru a nu-i agrava situatia, fiind in acelasi timp un mod de aparare. Martorul nu are de ce sa beneficiere de garantii procesuale penale atata timp cat nu este inceput fata de el un proces penal. Mi se pare dus prea departe dreptul la tacere in cazul asta pentru ca nici nu exista un drept separat de a nu te autoincrimina, ci este parte din garantia procesuala denumita drept la tacere. De altfel, in tot codul de procedura penala se precizeaza ca numai inv/inc ii pui in vedere acest drept, iar martorului din contra ii pui in vedere sa spuna tot ce stie.

daca nu ma insel, udroiu face referire la o situatie speciala cand mentioneaza ca si martorul beneficiza de dr la tacere
si anume atunci cand exista disjungere si inculp dintr un dosar initial e martor in dosar disjuns
sangreal a scris:

adrianicet a scris:

sangreal a scris:

Da, raspuns corect C :) e bine.

Acum ca sa fiu sincera si sa spun tot, in barem se retine viol in forma simpla si se precizeaza expres ca nu se scade daca s-a retinut viol in forma continuata. Eu de exemplu am retinut in forma continuata, mi se pare cel mai precis pentru ca sunt 2 acte de executare.

Pe principiul acesta am mers si eu.. Fiind doua acte de viol, pedeapsa ar trebui sa fie mai aspra decat daca era un singur act..

Eu stiu ce au avut ei in vedere cu privire la primul act :)) dar nu are relevanta penala.
Oricum a fost cam rupere ieri la examen, a trebuit sa facem minuta...sa dam incetare pe retragere desi ceruse continuarea, sa-l condamnam pt santaj in forma continuata, lipsire de libertate si instigare la act sexual sub forma participatiei improprii, sa anulam o suspendare conditionata anterioara pt ca fapta era concurenta cu astea...ma numar printre fericiti desi am uitat si eu sa ii dau pedeapsa complementara de la act sexual, pur si simplu in graba nu am observat-o trecuta la art. 198 alin. 1. Cat i-ati fi dat pt toate astea? anterior avea cu suspendare o amenda penala. Sunt curioasa sa vad daca am dat prea putin sau prea mult.

As pronunta o condamnare cu executare la 7 ani ( am luat numai formele tip ) si pedeapsa complementare de la art. 64 a) si b) pentru 2 ani
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
isis23, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)