Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
adrianicet a scris:
lucutel a scris:
dar revocarea si incetarea de drept in up? tot in cam de consiliu?
Udroiu nu zice nimic, deci cred ca in sedinta publica revocarea... adica se merge pe regula comuna. Iar despre incetare, a motivat Patrick mai devreme si cred ca poate fi si publica si nepublica..
Solutionarea revocarii se face la cerere. Si e in sedinta publica.
Dar incetarea de rept nu se "solutioneaza" seaprat ci se poate constata cu prilejul judecarii altor cereri referitoare la masura respectiva (revocare, inlocuire, dispunere, etc).
Deci cred ca se va constata de drept incetarea in sedinta publica sau nepublica in functie de caracterul sedintei respective (in care se face constatarea).
Daca faptuitorul actioneaza cu intentie de a savarsi un omor asupra sotului sau unei rude apropiate, dar din eroare efectele se produc asupra altei persoane care nu are calitatea respectiva, se va retine omorul calificat in acea modalitate (sot sau ruda)?
Patrick_ a scris:
PS
Nu mai retin la ce grila faci referire. Poate daca ma ajuti putin...
Daca faptuitorul actioneaza cu intentie de a savarsi un omor asupra sotului sau unei rude apropiate, dar din eroare efectele se produc asupra altei persoane care nu are calitatea respectiva, se va retine omorul calificat in acea modalitate (sot sau ruda)?