avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Eu din cate am citit nu se poate judeca altceva decat ceea ce se cere in cerere.
Deci daca procurorul cere de exemplu prelungurea, si in acelasi timp se face si o cerere de revocare de catre inculpat nu se va judeca decat cererea cu care instanta a fost investita si nu ambele cereri.

Edit:
Da, asta e destul de clar: exista sedinte publice, nepublice (in camera de consiliu - care pot fi cu citarea partilor sau nu) si sedinte secrete.
Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

Eu din cate am citit nu se poate judeca altceva decat ceea ce se cere in cerere.
Deci daca procurorul cere de exemplu prelungurea, si in acelasi timp se face si o cerere de revocare de catre inculpat nu se va judeca decat cererea cu care instanta a fost investita si nu ambele cereri.

Ce prelungire cand verifici mentinerea? dupa ce a ajuns dosarul la instanta nu mai exista prelungire. Iar art. 300 indice 1 alin 2 zice expres revocarea, asa ca nu e nicio problema sa iti faca cerere de revocare.
Asta e chestie de logica, de aplicabilitatea practica a institutiilor. Daca imi face ala cerere de revocare sau chiar daca eu din oficiu pronunt revocarea cum zice alin.2 trebuie sa o iau la fuga in sala de sedinta? Sa fim seriosi....
Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
sangreal, utilizator
Pai asta intreb eu... daca voi calificati sedinta asta din camera de consiliu ca fiind nepublica, analizarea revocarii in camera de consiliu devine nula absolut pe art. 197 alin 2 pentru ca revocarea se judeca in sedinta publica. Tocmai de aici decurge problema, de la calificarea sedintei in camera de consiliu ca fiind automat nepublica. Ratiunea verificarii in camera de consiliu e pentru celeritate, nu inseamna automat nepublicitate in sens procesual.
Ma refeream la altceva...
In cazul in care judecatorul e investi cu o cerere de prelungire, si inculpatul face o cerere de revocare, judecatorul nu va putea judeca decat prelungirea cu care a fost investit.

In cazul in care cererea de revocare se face in sedinta in care se verifica legalitatea masurii (deci nu cand se judeca o cerere anume asupra masurii arestarii), e clar ca instanta se va pronunta in aceeasi sedinta si asupra revocarii.
publicitatea/nepublicitatea sedintei penale difera de cea a sedintei civile....
in penal trebuie declarata sedinta secreta, in civil, pe camera de consiliu nu intra decat partile si avocatii
deci, cum spunea Sangreal, camera de consiliu in penal nu e secreta

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)