avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
isis23 a scris:

Liviu ...eu cred ca din grila respectiva trebuie sa retinem esentialul ...si anume ... cum curg termenele in caz de nerezolavare in timpul legal , a plangerii , de catre procuror. Si anume de la comunicarea solutiei.Ai vazut ce spunea Sangreal , ca acest lucru li s-a explicat foarte clar la INM.

da isis23, ai dreptate, am retinut ce era inportant si i-am multumit lui sangreal...chiar mi se pare foarte dragut din partea ei ca intra pe forum si ne ajuta, acum ce sa fac daca am avut cosmaruri cu 28 si 29 azi-noapte si m-am gandit sa impartasesc acest lucru cu voi??!:D
-revenind, in cazul de indivizibilitate si conexitate intre o infr. la pl. prealabila si una din oficiu care nu se pot disjunge, cica se aplica art.35 Cpp, spune-mi tu mie cum adica...in sensul ca instanta mai instai sesizata sau superioare in grad(sau alte cazuri de la 35) cheama pers. vatamata sa o intrebe daca face plangere? ca asta nu am inteles ce e cu trimiterea la acel articol

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
liviu17, utilizator
Patrick_ a scris:

Art 278^1 alin 2: "In cazul in care prim-procurorul parchetului sau, dupa caz, procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel, procurorul sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ori procurorul ierarhic superior nu a solutionat plangerea in termenul prevazut in art. 277, termenul prevazut in alin. 1 curge de la data expirarii termenului initial de 20 de zile."

Despre ce termen initial vobim? Nu se spune de la comunicarea actului de NUP / SUP / IUP ci de la expirarea termenului intial.
Adica de la cele 20 de zile pe care le are la dispozitie cel caruia i s-a comunicat solutia de netrimitere in judecata sa faca plangere.
Adica avocatul avea dreptate?

@Liviu:
Daca incepe pe 8, ziua de 8 nu intra in calcul. deci inc epi sa numeri 20 de zile incepand cu 9.
Incepand din 9, a 20-cea zi e 28.
Deci termenul se implineste pe 28, dar cum 28 nu inra in calcul, esti decazut din termen din 29.

Si totusi... "de la expirarea termenului initial" inseamna "de la data comunicarii"?

Patrick_ a scris:

Art 278^1 alin 2: "In cazul in care prim-procurorul parchetului sau, dupa caz, procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel, procurorul sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ori procurorul ierarhic superior nu a solutionat plangerea in termenul prevazut in art. 277, termenul prevazut in alin. 1 curge de la data expirarii termenului initial de 20 de zile."

Despre ce termen initial vobim?

@Liviu:
Daca incepe pe 8, ziua de 8 nu intra in calcul. deci inc epi sa numeri 20 de zile incepand cu 9.
Incepand din 9, a 20-cea zi e 28.
Deci termenul se implineste pe 28, dar cum 28 nu inra in calcul, esti decazut din termen din 29.

nu stiu de ce mi se pare mie ca daca prima si ultima zi nu intra in calcul atunci ultima zi e 29: aveam eu un exemplu ca daca este un termen este de 4 zile si incepe luni se implineste sambata=> doar de duminica esti decazut, nu?...ca sambata se implineste termenul si atunci aceasta zi nu intra in calcul
liviu17, utilizator
liviu17 a scris:

nu stiu de ce mi se pare mie ca daca prima si ultima zi nu intra in calcul atunci ultima zi e 29: aveam eu un exemplu ca daca este un termen este de 4 zile si incepe luni se implineste sambata=> doar de duminica esti decazut, nu?...ca sambata se implineste termenul si atunci aceasta zi nu intra in calcul

A 4-a zi e vineri, care nu intra in calcul.
Dar de sambata esti decazut. De ce sa poti face actul si sambata, daca vineri e ultima zi?

Patrick_ a scris:

liviu17 a scris:

A 4-a zi e vineri, care nu intra in calcul.
Dar de sambata esti decazut. De ce sa poti face actul si sambata, daca vineri e ultima zi?

na chiar nu stiu...eu le gandeam asa:
-luni nu intra ca e prima zi
-marti, miercuri , joi, vineri= 4
-si de aici ma pierd, in sensul ca eu credeam ca ziua 4(vineri) nu intra in calcul si deci se implineste in ziua 5(sambata).
-acum am cautat prin carti ca stiam eu ca am citit undeva si in Neagu am gasit: "un termen de 3 zile inceput luni se implineste vineri"=> na de aici am tras eu concluzia ca daca se implineste vineri esti decazut doar de sambata si ca vineri mai poti depune plangere de exemplu...cred ca aici nu gandesc bine, sau nu? scuza-ma ca tot insist

Cat despre termenul INITIAL, da, e vorba de la comunicare si nu de la introducerea plangerii

liviu17, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)