avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
sincer, eu sunt si foarte obosit dar nu inteleg ce nu intelegeti sau ce nu am citit eu atent si nu am inteles. daca RIl-ul vietii spune ca in timpul UP se prelungeste intotdeauna de catre procuror chiar daca e luata de judecator si daca noi stim ca in timpul judecatii nu se poate prelungi, atunci nu rezulta ca se prelungeste doar de catre procuror?#-o...care e dilema? ca eu m-am pierdut...sincer

edit: apoi de ce nu poate prelungi judecatorul care a luat masura in timpul Up...intreaba-i pa aia de la ICCJ....glumesc acum :D
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
liviu17, utilizator
Caci RIL-ul in cauza zice ca DA. Sa fie oare grila gresita?:thumbdown:
liviu17 a scris:

sincer, eu sunt si foarte obosit dar nu inteleg ce nu intelegeti sau ce nu am citit eu atent si nu am inteles. daca RIl-ul vietii spune ca in timpul UP se prelungeste intotdeauna de catre procuror chiar daca e luata de judecator si daca noi stim ca in timpul judecatii nu se poate prelungi, atunci nu rezulta ca se prelungeste doar de catre procuror?#-o...care e dilema? ca eu m-am pierdut...sincer

Sincer, cred ca ai dreptate... Te-ai pierdut cu totul.. Si noi la fel!!!:ok: Asteptam niste minti mai limpezi prin zona. Eventual care dau la INM anul viitor...:D
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
emmav, utilizator
emmav a scris:

liviu17 a scris:

emmav a scris:

Adica de ce nu le poate prelungi (aceste masuri jucatorul), ca RIL-ul citat zica ca poate (evident in cursul UP), nu al judecatii.:(

in timpul judecatii nu se prelungeste masura obligarii de a nu parasi loc/tara....pt ca nu are limitare in timp!!!!!!!!!!!

Exact asta am scris si eu, daca ai rabdare sa citesti inca odata RIL-ul citat mai sus...E vorba doar de UP si atat!;)
Mai precis, de ce nu poate dispune judecatorul (NU INSTANTA) in UP, prelungirea masurii. Aceasta e dilema, ca sa fiu mai explicita.

De fapt cand dispune judecatorul masura obligarii de a nu parasi tara sau localitatea ? Cand procurorul se duce la el cu propunere de arestare preventiva , si judec. respinge propunerea si dispune aceasta masura . In rest procurorul poate si singur sa dispuna masura obligarii de a nu parasi tara/loc. Acum de ce nu poate judecatorul sa o prelungeasca in timpul urmaririi penale ? Pt ca o data ce nu a fost de acord cu procurorul privind arestara preventiva si a dispus cealalta masura , dosarul se intoarce la procuror si acesta dispune singur prelungirea fara a mai fi necesar sa sesizeze instanta . Acest lucru il zice si acel RIL.
Masura obligarii de a nu parasi tara/loc dispusa de judecator ( atunci cand nu a fost de acord cu arestarea preventiva ) poate sa fie prelungita de procuror.
In timpul judecatii .....s-a mai discuta ....nu avem perioada limita
Eu cam asa am retinut si e explicatia pe care mi-am dat-o . Poate va foloseste

emmav a scris:

Caci RIL-ul in cauza zice ca DA. Sa fie oare grila gresita?:thumbdown:

stai ca m-am dezmeticit: tu vorbesti de Decizia nr.LXXVI/2007 M.OF. nr,545/18 iulie 2008??? ca d ecaolo vad ca reiese ca si judecatorul poate prelungi in cursul UP
-eu ma refeream la Decizia 11/2008, M.Of 840/15 decembrie 2008- amintita in cartea lui Neagu-de aici reiese ca nu se poate prelungi decat de procuror
-cred ca din cauza asta vorbeam impreuna si ne intelegeam separat:D

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)