Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
emmav a scris:
liviu17 a scris:
emmav a scris:
Adica de ce nu le poate prelungi (aceste masuri jucatorul), ca RIL-ul citat zica ca poate (evident in cursul UP), nu al judecatii.:(
in timpul judecatii nu se prelungeste masura obligarii de a nu parasi loc/tara....pt ca nu are limitare in timp!!!!!!!!!!!
Exact asta am scris si eu, daca ai rabdare sa citesti inca odata RIL-ul citat mai sus...E vorba doar de UP si atat!;)
Mai precis, de ce nu poate dispune judecatorul (NU INSTANTA) in UP, prelungirea masurii. Aceasta e dilema, ca sa fiu mai explicita.
De fapt cand dispune judecatorul masura obligarii de a nu parasi tara sau localitatea ? Cand procurorul se duce la el cu propunere de arestare preventiva , si judec. respinge propunerea si dispune aceasta masura . In rest procurorul poate si singur sa dispuna masura obligarii de a nu parasi tara/loc. Acum de ce nu poate judecatorul sa o prelungeasca in timpul urmaririi penale ? Pt ca o data ce nu a fost de acord cu procurorul privind arestara preventiva si a dispus cealalta masura , dosarul se intoarce la procuror si acesta dispune singur prelungirea fara a mai fi necesar sa sesizeze instanta . Acest lucru il zice si acel RIL.
Masura obligarii de a nu parasi tara/loc dispusa de judecator ( atunci cand nu a fost de acord cu arestarea preventiva ) poate sa fie prelungita de procuror.
In timpul judecatii .....s-a mai discuta ....nu avem perioada limita
Eu cam asa am retinut si e explicatia pe care mi-am dat-o . Poate va foloseste
M-am simtit @Emmav ...cand ai spus ...poate altii care dau la INM anul viitor ...
Cu placere