avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

In materia inlocuirii masurilor preventive:
a) singurele masuri ce se pot inlocui reciproc sunt arestarea preventiva cu masura de a nu parasi localitatea sau tara
b) oricare masura poate fi inliocuita cu alta daca se schimba temeiurile care au determinat luarea ei
c) arestarea invinutului nu poate fi inlocuita cu masura obligarii de a nu parasi localitatea sau tara

a?
sim05 a scris:

Nu stiu de vreo controversa.
rasp corect a si c

Scz Patrik, la varianta c am uitat sa scriu pe "NU"
In aceste cdt ai raspuns corect

Stiam de distinctia asta intre irefragabile si cele prezumate legal absolut, dar am gasit in mai multe locuri ca de fapt este unul si acelasi lucru.
Parca si la INM tot cam asta e opinia, adica nu se face distinctie.

Poti sa ne dai un exemplu din fiecare? Eu stiam dar acum nu-mi vine in minte si asta ma enerveaza :">

La grila de proc penala, conform codului raspunsul e a).
Stiti voi vreo alta masura in afara de arestare si obligarea de a nu parasi tara / localitatea care sa poata fi inlocuita?
Patrick_ a scris:

sim05 a scris:

Nu stiu de vreo controversa.
rasp corect a si c

Scz Patrik, la varianta c am uitat sa scriu pe "NU"
In aceste cdt ai raspuns corect

Stiam de distinctia asta intre irefragabile si cele prezumate legal absolut, dar am gasit in mai multe locuri ca de fapt este unul si acelasi lucru.
Parca si la INM tot cam asta e opinia, adica nu se face distinctie.

Poti sa ne dai un exemplu din fiecare? Eu stiam dar acum nu-mi vine in minte si asta ma enerveaza :">

Puterea de lucru judec e o prezumtie lg irefragabila.
prezumtiile irefragabile sunt acele pez legale absolute care nu pot fi rasturnate prin nici un mijloc de proba..
Prez lg absolute pot fi rasturnate prin marturisire, cu exceptia celor irefragabile.

Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
sim05, utilizator
Patrick_ a scris:

La grila de proc penala, conform codului raspunsul e a).
Stiti voi vreo alta masura in afara de arestare si obligarea de a nu parasi tara / localitatea care sa poata fi inlocuita?

ma gandesc la retinere si obligarea de a nu parasi loc/tara...nu ar putea fi?
zic asta pt ca retinerea se poate inlocui doar cu obligarea de a nu parasi loc/tara si din cate stiu oblig. de a nu parasi loc.tara se poate inlocui cu arestarea si retinerea...cel putin mie asa mi-au ramas in minte,,,poate ma insel

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)