avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Pentru Aurasimona:
Pustoaica mea are un an si opt luni, iar eu am terminat dreptul acum 100 de ani. Te inteleg perfect. :)
M-am apucat pur si simplu de invatat, Recunosc, vreo doua luni am cochetat cu materia si dupa aia am dat de forumul asta. Bebe merge la o tanti sase ore pe zi acum. Intre timp, fac pe gospodina si invat. Am inceput, din martie, cu patru ore pe zi si dupa aia am intensificat ritmul. Nu prea tin pasul cu intrebarile de aici (sunt aproape tot timpul cu vreo patru pagini in urma), dar ... bag si eu cat pot. Nu stiu daca sunt un exemplu bun, vedem noi dupa 25! Intre timp, iti urez multa bafta si curaj! :)
sim05 a scris:

Patrick_ a scris:

Grila e de la mine ;)
Ma gandeam la masurile astea in asteptarea unei grile de civil sau proc civila de la sim05 :">

Uite alta:

Dc cererea de chemare in judec nu e legal timbrata, iar partile, desi legal citate, nu se prezinta:
a) se va dispune suspendarea judecatii, dc niciuna dintre parti nu a cerut judecarea in lipsa
b) nu se poate dispune suspendarea judecatii dc o parte a solicitat judec in lipsa
c)cererea va fi anulata ca netimbrata

ab
Patrick_ a scris:

Nu cred ca e cazul sa dau sfaturi, dar ma gandesc ca ar fi bine sa te apuci mai din timp.
De invatat de pe de rost "la virgula" nu are sens, pt ca dupa mine e imposibil si pe de alta parte variantele de raspuns nu sunt doar "recitate" din coduri.

Eu personal mi-am dat seama ca poti sa inveti ca lumea daca ai un program de cateva ore pe zi (3 - 5) dar constant pe termen lung si fara intreruperi.

Nu pot sa spun ca e bine asa pt fiecare, dar eu nu cred ca poti avea rezultate foarte bune daca inveti cate 10 ore pe zi (de exemplu) in ultimele 3 - 4 luni, mai ales daca ai si casa, job, etc.

E parerea mea.

Sustin in totalitate ce spune Patrick . In plus pasiune , rabdare si perseverenta Mult succes @simona !
isis23 a scris:

Codul ne raspunde la intrebarea ta
art.139 alin 1 " masura preventiva luata se inlocuieste cu alta masura preventiva , daca s-au schimbat temeiurile..." si
art.139 alin 3.5 masura arestarii preventive se inlocuieste doar cu obligarea de a nu parasi tara/loc

139 alin 1 e o prevedere generala.
Apoi avem prevederile speciale care sunt temei pt inlocuirea masurii arestarii cu obligarea de a nu parasi loca/tara si invers.

Dar nu avem nici o prevedere speciala pt inlocuirea masurii retinerii.

Daca ar fi sa ne luam doar dupa 139 alin 1, deci sa-l luam ca si temei inlocuirea mas preventive, ar insemna ca e posibil inlocuirea obligarii de a nu parasi tara / localitatea cu masura retinerii de exemplu. Dar asta stiu ca nu e posibil.

Deci se poate retine 139 alin 1 ca si temei pt inlocuirea retinerii?

Pe de alata parte retinerea nu se poate inlocui cu arestarea. Daca ar fi cum spui, de ce nu ar fi 139 alin 1 temei pt inlocuirea retinerii cu arestarea preventiva?

Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
Patrick_, utilizator
b]lucutel a scris:

sim05 a scris:

Patrick_ a scris:

Grila e de la mine ;)
Ma gandeam la masurile astea in asteptarea unei grile de civil sau proc civila de la sim05 :">

Uite alta:

Dc cererea de chemare in judec nu e legal timbrata, iar partile, desi legal citate, nu se prezinta:
a) se va dispune suspendarea judecatii, dc niciuna dintre parti nu a cerut judecarea in lipsa
b) nu se poate dispune suspendarea judecatii dc o parte a solicitat judec in lipsa
c)cererea va fi anulata ca netimbrata

ab

=D>[

Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
sim05, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)