lucutel a scris:
emmav a scris:
Patrick_ a scris:
lucutel a scris:
este valabila:
a) obligatia asumata sub conditie rezolutorie pur potestativa din partea debitotului
b) oblig asumata sub conditie suspensiva pur potestativa sau potestativa simpla din partea celui ce se obliga
c) obligatia asumata sub conditie rezolutorie pur potestativa din partea creditorului
c)
As fi zis si a... Cum e corect Lucutel?
asa e, emmav...cum ai fi zis
incercam sa gasesc o explicatie. de ce e corect si a?
Intrucat contractul e valabil de la incheierea lui. In cazul in care debitorul (intrucat nu vrea) nu-si mai respecta contractul, care e urmarea? Desfiintatea cu efect retroactiv a acestuia si repunerea partilor in sit. anterioara si eventual cu daune interese. Asa am gandit.
lucutel a scris:
deci suspensiva pur potestativa din partea debitorului nu e ok
rezolutorie pur potestativa din partea debitorului e o ok
asa?
Conditia rezolutorie pur potestativa din partea debitorului, inseamna ca obligatia debitorului este afectata de o conditie rezolutorie - deci in momentul incheierii actului acesta este unul pur si simplu - iar actul va fi supsu rezolutiunii la vointa pur potestativa a debitorului.
Eu cred ca e ok un asemnea act, pt ca exista intentia debitorului de a se obliga, ceea ce e esential.
Nu?
In cazul conditiei pur potestative suspensive din partea debitorului, nu avem vointa acestuia de a se obliga in momentul incheierii actului.
Parerea mea.
Eu stiu ca e nula conditia pur potestativa din partea celui ce se obliga si ca legea nu distinge dupa cum aceasta este rezolutorie sau suspensiva! sau ma insel?:hm:
Vreo grila interesanta din penal, doreste cineva sa posteze, in ultimul tp. am cam lasat-o moale cu penalul.