Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
ufff e ca dracu..o data sunt si eu de acord cu udroiu, si nu ma crede nimeni..dau in sindromu` casandra
sa mai incerc o data
deci: cat timp este vb EXCLUSIV de o decl pe proprie rasp, notarul nu comite fals intel pt ca atesta doar ce a constatat cu propriile simturi: ca x a declarat ca e unic most
DACA pe baza acelei decl il inscrie pe x in CF ca unic mostenitor sau autentifica un contr de v-c cu x ca unic most se cheama ca a pus botu la fals- ca el insusi atesta ca ala e unic most si atunci o sa avem de-a face cu rasp pen- fie a notarului, dc s-a prins, fie a instigatorului, dc not nu i-a picat fisa..
daca e vb strict de decl pe proprie rasp not nu are nici o treaba; atesta numai ca ala a zis ca...orice(de-aia dadeam ex alea cretine) NU EX INFR DIN PARTEA NOT. EU POT SA MA DUC SA DECLAR ORICE; daca eu comit fals in decl, nu e treaba notarului; daca, insa, pe baza declaratiei mele, notarul atesta ca ce-am spus eu e ok, ...
Pai cum "sa puna botul la fals" daca inscrie in contract ca ala e unic mostenitor pe baza declaratiei prezentate tot de el, poate fi declaratie obtinuta de la alt notar si contractul facut la altul; notarul se increde in declaratia autentica prezentata, de unde sa viseze el ca e falsa...Numai mie mi se pare ca ceva nu se leaga?!
Da , nu se leaga pentru ca lipseste forma de vinovatie prev de lege pentru fals intelectual Tocmai de aceea nu se poate retine falsul intelectual , ci neglijenta in serviciu ( in subsidiar ) pentru ca aceasta infractiune , spre deosebire de altele , nu poate sa fie savarsite din culpa . Retinerea culpei ca forma de vinovatie , face sa se schimbe incadrarea juridica a autorului
in neglijenta in serviciu
Ce faci retii neglijenta in serviciu pt notar si instigare la fals intelectual , pentru ca totusi notarul chiar savarseste o fapta care este incriminata
Nu stiu eu asta cred ca nu se leaga