avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Executron a scris:

Sincer am citit din Dongoroz, Volonciu, Neagu, Theodoru.. Nu am auzit asa ceva...

Din punctul meu de vedere (al unui teoretician) 419 trimite la 460, o procedura la instanta de executare, nu trimite la 461... Sincer totul mi se pare fortat.

Sa o luam pe rand: art. 419 face trimitere la art. 460. Art. 460 face parte din:
Capitolul IV
DISPOZITII COMUNE (deci comune tuturor articolelor, inclusiv art. 461...)art. 460 fiind cum ar veni dreptul comun in materie de procedura in fata instantei de executare, si nu o procedura in sine...Asadar, trimiterea la art. 460 nu interzice sesizarea cu o contestatie la executare, ci are rolul de a arata procedura de urmat.
Mai departe, observand dispozitiile art. 419 vedem ca acesta prevede ca: "Daca cu prilejul punerii in executare a hotararii sau in cursul executarii se ivete vreo nelamurire sau impiedicare, judecatorul delegat poate sesiza instanta de executare...".Or notiunile de "nelamurire" sau "impiedicare" sunt identice cu cazul de contestatie la executare prevazut de art. 461 alin. 1 lit.c: "Contestatia contra executarii hotararii penale se poate face in urmtoarele cazuri:c) cand se iveste vreo nelamurire cu privire la hotararea care se executa sau vreo impiedicare la executare"....Asadar, nu e din practica intrebarea, e chiar teoretica, dar trebuie corelate articolele intre ele. Nu vreau sa spun ca e o intrebare usoara, ci dimpotriva e o intrebare foarte grea, pentru ca presupune cunoasterea in amanunt a textelor din cod si mai ales corelarea lor, dar totusi nu e din practica, se regaseste textul de lege...Trebuie sa existe si asemenea intrebari la examene, altfel nu s-ar putea face departajarea intre candidatii foarte bine pregatiti si cei extrem de bine pregatiti...Pentru ca materia o stiu multi dar de admis trebuie sa fie admisi doar primii 200, din pacate.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
libercugetator, utilizator
de ce nu este infr. de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte o infractiune progresiva? sau "intotdeauna progresiva"?
Eu am picat si anul acesta.
Am facut undeva la 50 de intrebari.
Nu imi pare rau ... asa ca inca un an cu voi pe forum.
Celor care au reusit multa bafta in continuare.
Ma retrag la somn si ne mai vedem.
@Isis anul asta sper sa ma tragi si pe mine in sus cu tine... :))
@libercugetator. O explicatie excelenta, desigur. Spre rusinea mea, nu am facut niciodata legatura asta!

@allyssa.

183 nu e mereu progresiva.. in schimb poate fi progresiva. :)
intrebare: contestatiile trebuie facute pe formularul lor neaparat?

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)