avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Daca vor fi grele, vor fi grele pt toata lumea, deci nu conteaza foarte mult nivelul lor de dificultate, ci conteaza mai mult sa faci tu cat mai bine raportat la ceilalti candidati.

Grila, cu explicatii va rog:

Un anumit tip de capcană pentru insecte foloseşte o momeală de miros pentru a atrage păduchii de trandafiri într-o pungă de plastic din care le e greu să scape. Dacă se instalează mai multe asemenea capcane într-o grădină din curtea casei, se va reduce foarte mult numărul păduchilor de trandafiri. Dacă însă se instalează doar o singură capcană de acest fel, numărul păduchilor de trandafiri din grădină chiar va creşte.
Care dintre următoarele propoziţii, dacă este adevărată, ajută cel mai mult la soluţionarea aparentei discrepanţe din pasajul de mai sus?

A) De obicei, mirosul momelii unei singure capcane nu poate fi simţit de păduchii de trandafiri din întreaga grădină.
(B) Mai multe capcane reuşesc să atragă un număr mai mare de păduchi de trandafiri decât una singură, deoarece este foarte probabil ca păduchii de trandafiri care evită una din capcane să dea peste alta, dacă sunt mai multe.
(C) Dacă în grădină există mai multe capcane, fiecare din ele atrage mai puţini păduchi de trandafiri decât dacă în grădină se află o singură capcană.
(D) Prezenţa oricărei capcane în grădina din curtea casei va atrage mai mulţi păduchi de trandafiri decât poate atrage doar o singură capcană, dar un număr mai mare de capcane nu va atrage semnificativ mai mulţi păduchi de trandafiri din grădină decât una singură.
(E) Dacă în grădină există doar o singură capcană, punga de plastic se umple complet repede, permiţând astfel unor păduchi de trandafiri să scape.
:) Eu cred ca am pus A... dar fara explicatii, ptr ca de multe ori bifez prin excludere:)
Imi amintesc ca raspunsul era D.Dar nici acum nu pricep de ce ....#-o
Da, D este raspunsul. Am facut schema, am incercat, m-am chinuit... n-am reusit nici eu sa il inteleg. Daca pica astfel de subiecte si acum eu n-o sa pierd timpul cu ele si o sa pun la nimereala. Azi mi-a luat mai mult de o ora grila asta si tot nu i-am dat de cap. E clar ca la examen nu merita sa pierzi timpul cu asa ceva.
darainvincible a scris:

Da, D este raspunsul. Am facut schema, am incercat, m-am chinuit... n-am reusit nici eu sa il inteleg. Daca pica astfel de subiecte si acum eu n-o sa pierd timpul cu ele si o sa pun la nimereala. Azi mi-a luat mai mult de o ora grila asta si tot nu i-am dat de cap. E clar ca la examen nu merita sa pierzi timpul cu asa ceva.

Nu stiu in ce masura trebuie sa faci o schema elaborata. Eu am gasit raspunsul corect dupa prima citire a grilei (si nu sunt un geniu). Singurul lucru care trebuie facut este sa INTELEGI grila si sa te uiti in cele 5 variante dupa o explicatia plauzibila care sa sustina urmatoarea argumentatie: o cantiate (mica) din elementul X (care ar trebui sa fie benefica) este mai nociva decat lipsa acestei cantitati minime.
Varianta D este singura care sustine aceasta argumentatie.
atat!!!
:">

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)