avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Alta grila. Atentie la ea...

Faptuitorul a comis prin escaladare si rupere de sigilii, un furt dintr-un magazin care fusese sigilat din ordinul conducerii societatii careia ii apartine magazinul, in vederea efectuarii unui inventar al marfii.
Fapta constituie:
1. furt calificat, prin escaladare
2.fut calificat, prin escaladare, in concurs cu rupere de sigilii
3.furt calificat, prin escaladare si efractie , in concurs cu rupere de sigilii
:)
Patrick_ a scris:

c)

Da, ''c' este. :)
MayeMaya a scris:

Alta grila. Atentie la ea...

Faptuitorul a comis prin escaladare si rupere de sigilii, un furt dintr-un magazin care fusese sigilat din ordinul conducerii societatii careia ii apartine magazinul, in vederea efectuarii unui inventar al marfii.
Fapta constituie:
1. furt calificat, prin escaladare
2.fut calificat, prin escaladare, in concurs cu rupere de sigilii
3.furt calificat, prin escaladare si efractie , in concurs cu rupere de sigilii
:)

Eu cred ca 2) ruperea de sigilii nu este considerata efractie
Edit: Daca insa pentru a patrunde in magazin a spart lacatul, a distrus sistemul de alarma sau casa de bani atunci este valabil raspunsul 3)
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
Vasile Mihaela, Consilier juridic
Cred ca e 1), furt calificat, prin escaladare
Dar nu stiu in ce conditii se retine "ruperea de sigilii" :(
Nu stiu daca se retine si in cazul in care conducerea magazinului a sigilat magazinul.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
Patrick_, utilizator
Este varianta 1. Nu se retine si ''rupere de sigilii'' pentru ca sigiliul nu a fost aplicat de o autoritate publica, ci de conducerea magazinului.
Mi s-a parut interesanta.....

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)