avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
MayeMaya a scris:

Scuze, am avut ceva treaba.Sunt inca la job...
Nu este dintr-o anume carte de grile, o aveam printr-un folder in calculator, cu grile pt.penal....nu mai stiu de unde am luat-o, imi pare rau....

Si esti sigura ca raspunsul este cel corect? Eu tind sa-l cred pe Boroi exista si o decizie in acest sens. Hmm... oricum ruperea de sigilii nu este subiect de examen dar este bine de facut diferenta intre aceasta si efractie.
m13d a scris:

tibanu15 a scris:

Am si eu o nelamurire, va rog.
Este sau nu suspensiv de executare recursul declarat impotriva incheierii prin care s-a dispus prelungirea masurii arestarii preventive? Udroiu zice ca da, codul zice ca nu.Sa fie o greseala la domnul profesor?

Poti sa imi spui si mie la ce pag este citatul din Udroiu? La prelungirea masurii arestarii preventive, Udroiu zice ca "recursul declarat impotriva incheierii prin care s-a dispus prelungirea arestarii preventive NU este suspensiv de executare" (pag. 179)
Pag 190, subcapitotul 3.7:

"per a contrario, recursul declarat împotriva încheierii prin care s-a dispus revocarea, înlocuirea sau prelungirea măsurii arestării preventive este suspensiv de executare"
m13d a scris:

Si eu cred ca nu este suspensiv, ar fi un pic cam aiurea sa-l scoata din arestul preventiv ca sa astepte decizia din recurs. Cred ca este insa suspensiv de de executare recursul impotriva luarii masurii de arestare preventiva.

Nici recursul imporiva incheierii prin care se dispune arestarea nu e suspensiv. Adica odata arestat, judecata asupra starii lui de libertate se va face cu el in stare arest, exceptie facand cazul in care se dispune incetarea de drept a masurii arestarii.

Art. 141 Calea de atac impotriva incheierii pronuntate de instanta in cursul judecatii privind masurile preventive
Alin ultim: "Recursul declarat impotriva incheierii prin care
- s-a dispus luarea sau mentinerea unei masuri preventive ori prin care
- s-a constatat incetarea de drept a arestarii preventive
nu este suspensiv de executare. "

La fel e si in cazul art 140^3 - in cursul UP
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
Patrick_, utilizator
Buna dimineata tuturor.
Grila.Penal.
In cazul concursului cu conexitate etiologica:
1.atat infractiunea mijloc cat si infractiunea scop trebuie savarsite cu intentie directa
2.numai infractiunea mijloc trebuie savarsita cu intentie directa
3.rezolutia infractionala pt savarsirea infractiunii scop este anterioara savarsirii infractiunii mijloc
:coffee:

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)