avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Ce invatati voi pe la divort? Am inteles eu bine? Pentru cei care aveti timp. Multumesc frumos.

Divortul prin consimtamantul ambilor soti

- indiferent de perioada care a trecut de la incheierea casatoriei si indiferent daca au sau nu minori.
- Instanta primeste cererea si fixeaza un termen.
- Se judeca in camera de consiliu.
- Hot e definitiva si irevocabila si nu poate fi ataca nici cu apel nici cu recurs.
- Cererea sa fie semnata de ambii soti.
- Se pronunta divortul din vina ambilor soti.

Divortul la notar sau la primarie:

- conditii: 1- cel putin 1 an de la incheierea casatoriei; 2-nu sunt minori rezultati din casatorie.
- Daca nu se inteleg asupra numelui, notarul sau ofiteru de stare civila ii indruma spre judecatorie, respingandu-le cererea.
- Cererea se solutioneaza in 30 zile.

andreea2011 a scris:

Divortul prin consimtamantul ambilor soti

- indiferent de perioada care a trecut de la incheierea casatoriei si indiferent daca au sau nu minori.
- Instanta primeste cererea si fixeaza un termen.
- Se judeca in camera de consiliu.
- Hot e definitiva si irevocabila si nu poate fi ataca nici cu apel nici cu recurs.
- Cererea sa fie semnata de ambii soti.
- Se pronunta divortul din vina ambilor soti.

Eu nu am inteles ca divortul se pronunta din vina ambilor soti.
Art 617 CPC nu cred ca aare legatura cu divortul prin acordul partilor:

"art. 617 CPC
(1) Instanta poate sa pronunte despartenia impotriva ambilor soti, chiar atunci cand numai unul din ei a facut cerere, daca din dovezile administrate reiese vina amandorura.
(2) Hotararea prin care se pronunta divortul nu se va motiva, daca ambele parti solicita instantei aceasta.
(3) În cazurile prevăzute de art. 38 alin. 1 din Codul familiei, instanţa va dispune desfacerea căsătoriei fără a pronunţa divorţul din vina unuia sau a ambilor soţi"

In legatura cu divortul la notar sau la primarie, nu am gasit in L202/2010 conditia ca sa fi trecut minim un an de la casatorie ci doar aceea referitoare la existenta miniorilor.
Apropo, revin cu intrebarea. Are cineva vreo idee in legatura cu solutia la proiectul de lege nr. 267 aflat in dezbatere, pe ordinea de zi a Senatului din 26 aprilie 2011, in sensul modificarii Legii 303/2004 pentru admitere la INM in vara 2011. Ca mai un pic vine luna iunie si nu exista cadrul legislativ de organizare a acestui concurs. Mersi anticipat.
Eu din cate stiu cei de la CSM au dat asigurari ca in vara examenul o sa ramana neschimbat, se pune problema schimbarii din august 2012.
catalinpituc a scris:

Apropo, revin cu intrebarea. Are cineva vreo idee in legatura cu solutia la proiectul de lege nr. 267 aflat in dezbatere, pe ordinea de zi a Senatului din 26 aprilie 2011, in sensul modificarii Legii 303/2004 pentru admitere la INM in vara 2011. Ca mai un pic vine luna iunie si nu exista cadrul legislativ de organizare a acestui concurs. Mersi anticipat.

Buna,
Nu am gasit nimic in stenogramele Senatului pentru ziua de 26 aprilie care sa faca referire la modificarea Legii Nr.303/2004 in vederea sustinerii examenului la INM. Mai mult, nici macar nu am gasit pe ordinea de zi specificat vreun astfel de proiect. Mai asteptam. Din cate am inteles, daca nu se va rezolva in timp util se va da o Ordonanta Guvernamentala in acest sens. Citisem la un moment dat un articol pe acest subiect si se preciza acest lucur. Mai mult nu stiu.
Oricum, spor, caci modificarea legii se poate face de pe o zi pe alta si anuntul la fel, au ei grija de asta.
O :coffee:

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)