Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
andreea2011 a scris:
Divortul prin consimtamantul ambilor soti
- indiferent de perioada care a trecut de la incheierea casatoriei si indiferent daca au sau nu minori.
- Instanta primeste cererea si fixeaza un termen.
- Se judeca in camera de consiliu.
- Hot e definitiva si irevocabila si nu poate fi ataca nici cu apel nici cu recurs.
- Cererea sa fie semnata de ambii soti.
- Se pronunta divortul din vina ambilor soti.
Eu nu am inteles ca divortul se pronunta din vina ambilor soti.
Art 617 CPC nu cred ca aare legatura cu divortul prin acordul partilor:
"art. 617 CPC
(1) Instanta poate sa pronunte despartenia impotriva ambilor soti, chiar atunci cand numai unul din ei a facut cerere, daca din dovezile administrate reiese vina amandorura.
(2) Hotararea prin care se pronunta divortul nu se va motiva, daca ambele parti solicita instantei aceasta.
(3) În cazurile prevăzute de art. 38 alin. 1 din Codul familiei, instanţa va dispune desfacerea căsătoriei fără a pronunţa divorţul din vina unuia sau a ambilor soţi"
In legatura cu divortul la notar sau la primarie, nu am gasit in L202/2010 conditia ca sa fi trecut minim un an de la casatorie ci doar aceea referitoare la existenta miniorilor.
off da...stingere vs. transfer...ideea e ca dr de proprietate nu mai exista in persoana expropriatului. :)
exista totusi situatii in care servitutile pot sa subziste:D
o intrebare din procedura penala. cererea de liberare sub control judiciar sau pe cautiune se poate depune direct la instanta?