avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
'Neata tuturor....
Cred ca principala preocupare a noastra -cei care dorim sa accedem in viitoarea profesie de magistrat- este sa stim materia cat mai bine cu putinta....
Vom vedea ce se va intimpla
Laura, multumim pt.cafea.....
O zi buna.
:)
[ link extern ]

Stiu care e principala preocupare a fiecaruia. Eram doar curios, poate vreo persoana din Bucuresti, de pe acest forum, are vreo informatie in acest sens, ca la cum ii vointa politica in zilele noastre, nu ar fi imposibil sa ne trezim cu buza umflata. Doar pentru acest simplu fapt eram curios. Spor la invatat.
Buna dimineata tuturor ... referitor la divortul in fata ofiterului de stare cvila/notar ... pt ca si lucrez in domeniu ... ar trebuie retinut cam asa
- nu se pronunta din culpa vreunei parti
- ambii soti trebuie sa se prezinte sa solicite divortul
- nu e necesar ca respectiva casatorie sa fi durat o anumita perioada de timp,
- e nevoie ca ambii sotii sa fie capabili
- e obligatoriu sa nu existe copii
- sotii trebuie sa se inteleaga cu privire la numele pe care il vor purta dupa divort,
- ofiterul de stare civila/notarul este obligat sa acorde un termen de 30 zile in care sotii au timp sa mediteze daca isi pastreza statutul
- dupa 30 zile daca sotii se prezinta si sustin ca doresc sa divorteze se elibereaza certificatul de divort ... aici trebuie coroborat cu termenul maxim prevazut de lege pt solutionarea unei cereri care este de 30 zile
- competent este serviciul comunitar de la locul ultimului domiciliul comun sau locul perfectarii casatoriei - daca certificatul de divort este eliberat de SPCLP-ul de la domiciliu care nu coincide cu cel care a eliberat certificatul de casatorie, se face o comunicare a certificatului de divort in vederea inscrierii mentiunii pe marginea actului de casatorie
- fata de terti desfacera casatoriei are efecte de la inscrierea mentiunii sau de la data cand au aflat de aceasta ...
.... cam atat ar fi important sper sa nu fi uitat ceva ...
catalinpituc a scris:

[ link extern ]

Stiu care e principala preocupare a fiecaruia. Eram doar curios, poate vreo persoana din Bucuresti, de pe acest forum, are vreo informatie in acest sens, ca la cum ii vointa politica in zilele noastre, nu ar fi imposibil sa ne trezim cu buza umflata. Doar pentru acest simplu fapt eram curios. Spor la invatat.

referitor la modificarea legii ... stati linistiti ca si daca nu se pune in dezbatere si uita de ea in stilul caracteristic al parlamentarilor nostri ... un articol din Constitutie pe care eu una nu il inteleg dar care in decursul timpului s-a dovedit foarte utilizat ... spune ca daca in termen de 45 zile pt legile ordinare de la inregistrarea proiectului nu se dezbate se considera adoptat tacit ... astfel ca, din cate stiu eu s-a inregistrat pe ordinea senatului in jurul datei de 30 martie, calculand 45 zile rezulta ca pe la jumatea lui mai oricum e adoptata tacit ... si au timp o luna de zile sa o trimita la promulgat ... deci cititi ca uite mai e la usa ... eu va insotesc pe parcurs chit ca 99% eu nu ma prezint la INM ... din motive personale, nu ca nu mi-ar place sa fac Institutul ... eu sper pt la toamna ...
carmen_miron a scris:

Buna dimineata tuturor ... referitor la divortul in fata ofiterului de stare cvila/notar ... pt ca si lucrez in domeniu ... ar trebuie retinut cam asa
- nu se pronunta din culpa vreunei parti
- ambii soti trebuie sa se prezinte sa solicite divortul
- nu e necesar ca respectiva casatorie sa fi durat o anumita perioada de timp,
- e nevoie ca ambii sotii sa fie capabili
- e obligatoriu sa nu existe copii
- sotii trebuie sa se inteleaga cu privire la numele pe care il vor purta dupa divort,
- ofiterul de stare civila/notarul este obligat sa acorde un termen de 30 zile in care sotii au timp sa mediteze daca isi pastreza statutul
- dupa 30 zile daca sotii se prezinta si sustin ca doresc sa divorteze se elibereaza certificatul de divort ... aici trebuie coroborat cu termenul maxim prevazut de lege pt solutionarea unei cereri care este de 30 zile
- competent este serviciul comunitar de la locul ultimului domiciliul comun sau locul perfectarii casatoriei - daca certificatul de divort este eliberat de SPCLP-ul de la domiciliu care nu coincide cu cel care a eliberat certificatul de casatorie, se face o comunicare a certificatului de divort in vederea inscrierii mentiunii pe marginea actului de casatorie
- fata de terti desfacera casatoriei are efecte de la inscrierea mentiunii sau de la data cand au aflat de aceasta ...
.... cam atat ar fi important sper sa nu fi uitat ceva ...

Multumesc frumos!!!
Cred ca cel mai indicat si pt Divortla ofiter/notar Legea mica reforma e bine sa o studiem...mai este un alt act normativ special la problema aceasta?

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)