Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Se poate aplica procedura speciala a flagrantului la o infractiune de obicei? Cum s-ar putea surprinde in flagrant "obisnuinta" sau "castigarea mijloacelor de subzistenta" specifice infractiunii de prostitutie?
Faptul ca cineva este surprins in timp de primeste un cadou sau o suma de bani in schimbul favorurilor sexuale nu intruneste elementele constitutive ale prostitutiei.
In alta ordine de idei, pentru retinere nu e necesar ca pedeapsa infractiunii sa fie de minim 4 ani inchisoare. Aceasta conditie se impune doar in cazul arestarii preventive.
Sa presupunem ca se poate demonstra ca persoana prinsa in flagrant pentru prostitutie are antecedente si condamnari executate pentru prostitutie, ca exista mai multe dosare si ca se poate demonstra caracterul de obisnuinta sau de continuitate al prostitutiei.
Cand persoana savarseste o noua infractiune, ocazie cu care este prinsa in flagrant, si se poate proba faptul ca nu detine alte mijloace de trai, nu realizeaza venituri legale etc., ci le obtine prin prestarea de acte sexuale contra cost, este legala masura retinerii in acest caz?
1. Masura preventiva a retinerii se poate dispune daca sunt dovezi sau indicii ca invinutiul sau inculpatul a savarsit o infractiune pedepsita cu inchisoarea (sau cu inchisoarea alternativ cu amenda).
Deci nu conteaza daca pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea prevazuta este mai mare sau mai mica de 4 ani. Aceasta conditie se pune doar la arestare.
2. Surpriderea in flagrant a unei infractiuni de prostitutie nu cred ca este posibila.
In general, in cazul acestui tip de infractiuni (de obicei) cu sunt prostitutia, cersetorie, etc, se procedea astfel: in cursul raziilor efectuate de politie, se constata savarsirea acelor acte care pot intra in constituirea infractiunii de obicei. Ele de regula sunt contraventii. Persoanele surprinse sunt identificate si asanctionate contraventional. Apoi dupa ce se obtine un "istoric" al acestor acte in timp, cu privire la aceleasi persoane suprinse de mai multe ori, aceste procese verbale de contraventie pot face dovada "obisnuinte" si obtinerii veniturilor necesare subzistentei. In acest moment se poate incepe UP impotriva acelei persoane, pentru acea infractiune de obicei.
Nu cred ca are nimic de a face flagrantul cu acele infractiuni de obicei.
Masura retinerii se poate dispune impotriva unei persoane impotriva careia sunt dovezi sau indicii ca practica prostitutia, fara sa fie nevoie de procedura flagrantului.
Parerea mea.
Edit:
Sa nu faci confuzie intre prostitutie si actul sexual practicat in schimbul unor foloase. Acest act se poate retine in flagrant, dar el nu constituie o infractiune ci doar o contraventie. Prostitutia in schimb nu se poate surptinde in flagrant.
O intrebare mai putin la subiect:
Ce va face pe voi sa va doriti aceasta meserie? Ce va anima?Ce va determina sa "trageti tare"?
Banii?Statutul?Munca in sine?Dreptul,pasiunea pt drept?
Eu incerc sa-mi gasesc o motivatie strong, ma sperii la ideea ca simplul fapt sa sunt sofer imi poate atrage imposibilitatea de a ma califica printre winners, daca fac vreo boacana.Mi se pare frustrant rau!
cred ca motivatia o gasest tocmai in faptul ca acum esti sofer, nu asta te face sa lupti pentru a ajunge cat mai sus si daca dreptul este pasiunea ta de ca sa nu ajungi la cel mai inalt nivel, lasa pesimismul mereu se poate daca exista suficienta bunavointa, ideea e sa iei totul asa cum vin fiecare pas mic e un progres pana la urma, nu, si asa incet incet o sa reusesti , totul tine de optimism , daca ai incredere in tine o sa gasesti resurse suficiente care sa te motiveze sa inveti si in final sa reusesti, asa ca fruntea sus, nu conteaza ce esti in prezent ci ce vei fi in viitor.:luck: