avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Eu cred ca, in ultima vreme, magistratura a ramas singurul domeniu in care criteriile de stabilire a valorilor nu sunt cele comerciale. Adica nu doar ceea ce "se vinde" e bun si tot ce nu "se vinde" e rau. ;)

Cat despre bani, pot sa-ti spun sigur ca daca poti sa treci de aceste exemene si sa ajungi acolo, atunci poti sa faci bani mult mai multi si mult mai usor decat ii vei face veodata in magistratura. :D

Totusi cred ca daca ai intrat in cursa asta fara sa ai inca o motivatie cat de cat clara, va fi o cursa destul de lunga. ;)

E parerea mea. :D

Edit:
Iar daca te incurajeaza, pot sa-ti spun ca nici eu nu am nici o tangenta cu domeniul juridic in acticvitatea pe care o desfasor zilnic. Deci faptul ca esti sofer nu e deloc un impediment. Poate chiar dimpotriva.
Nu uita: "totul e in mintea ta". Daca este in mintea ta, atunci este. Daca nu, nu este, indiferent ce meseria ai avea. :)
Dar trebuie sa ai o motivatie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Patrick_, utilizator
Am intrat in cursa pentru banii cu care este platita aceasta meserie si pentru statut,pentru un serviciu relativ sigur.Nu mor de placere cand studiez dreptul,am o repulsie,sincer,dupa ce de 7 ani practic ceva adiacent.Trag de mine sa invat pentru ca banii pe care ii castig nu ma multumesc,experienta mea in domeniu nu poate fi luata in calcul so far, momentan singura mea speranta e sa iau la inm, 12 milioane e apropiat de 17 pe care ii iau eu dupa 7 ani de serviciu si o raspundere enorma.
Incerc sa ma conving ca ador dreptul, sa tremur de placere cand studiez, eu facand facultatea la id, uite ca nu-mi reuseste, detest materiile, e un chin sa le invat singura, ca si in facultate, de altfel.Poate tocmai de-asta mi-e greu, ca n-am avut niste profesori sa stie sa-si predea materiile in asa forma incat sa fiu in extaz invatandu-le.
Asta e motivatia mea, din pacate :(
Eu cred ca cei 12 milioane se pot face oriunde mult mai usor decat la INM :D
Deci asta nu poate fi o motivatie reala.

Chiar si veniturile unui magistrat in primii 5 - 6 ani de munca, dupa INM, practica si stagiatura (deci de fapt dupa vreo 7 - 8 de la intrarea la INM) sunt mult inferioare fata de veniturile cuiva care se axeaza si isi canalizeaza eforturile inspre "a face" bani. Sa fim seriosi. Daca vrem sa facem bani, in 4 - 5 ani, perioada in care abia scapam de stagiatura, putem sa dezvoltam ceva mult mai "profitabil" ;)

Chiar nu cred ca facand INM-ul se pot face "usor" bani, comparativ cu ce e se poate face in "economia de piata" :) . Multe domenile din ziua de azi sunt mult mai avantajoase din punctul asta de vedere.
Indiferent ca motivatia ta se bazeaza pe financiar sau se bazeaza pe statutul oferit de profesie, atata timp cat te tine treaza pentru a asimila cat mai multa materie este in ordine. Cat despre repulsia pe care ti-o creeaza sa stii ca nu vine neaparat din faptul ca ai terminat dreptul la ID sau la ZI. La un moment dat toti o simtim, indiferent la ce forma am terminat, deoarece se instaleaza saturatia, de a trece mereu si mereu cu privirea peste aceleasi si aceleasi lucruri si sa te mai si enervezi ca dupa ce ai trecut de atatea ori UITI!E firesc, altfel am lua-o ranza.
Nu conteaza ce lucrezi, cat lucrezi , ce domeniu, important este sa stii pentru ce vrei sa ajungi acolo si sa keep on going, cum se spune.
Bafta multa si spor!:D
In econimia de piata se fac bani,poate, daca ai fler si bani sa investesti.In afara de activitati comerciale,nu stiu ce merge in tara asta magnifica.
Am avut neinspirata idee ca intai sa incep sa muncesc si apoi sa fac facultatea, deh, bani putini, familie de intretinut, asa ca m-am infipt in primul job care mi-a iesit in cale - unul de bugetar, de care trag si azi,cu oarecare succes.A fost ok pana cand au inceput taierile salariale, care la mine au fost de vreo 7 milioane .

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)