avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
carei instante ii revine competenta stiu, din Cod,,,ziceam daca e vorba acum de competenta exclusiva si inainte de comp. alternativa....sau nu are nici o legatura cu clasificarea asta??
"Instanta competenta - Art. 456 Instanta competenta sa dispuna asupra intreruperii executarii pedepsei este instanta in a carei raza teritoriala se afla locul de detinere sau dupa caz, unitatea unde se executa pedeapsa la locul de munca, corespunzatoare in grad instantei de executare.
In cazul in care persoana condamnata se afla in stare de libertate in urma unei intreruperi anterioare a executarii pedepsei, instanta competenta sa dispuna asupra intreruperii executarii pedepsei este instanta de executare.
Cererea de intrerupere a executarii pedepsei adresata altei instante se trimite pe cale administrativa instantei competente, potrivit alin. 1 si 2."

Eu inteleg ca sunt doua cazuri distincte fiecare cu competenta lui. Nu se poate alege intre doua competente valabile.

Cred ca exclusiva. Sunt destul de sigur. ;)
Alternativa ar fi daca tinem cont de cele doua situatii. Dar odata ce ne incadram intr-una din ele competenta e exclusiva.
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
Patrick_, utilizator
carmen0602 a scris:

carei instante ii revine competenta stiu, din Cod,,,ziceam daca e vorba acum de competenta exclusiva si inainte de comp. alternativa....sau nu are nici o legatura cu clasificarea asta??

da de ce sa te raportezi cum a fost inainte? acu depinde de fiecare cum retine mai bine ...
O intrebare
cum facem distinctia intre o infractiune continuata si un concurs omogen?
hope0022 a scris:

O intrebare
cum facem distinctia intre o infractiune continuata si un concurs omogen?

Primul lucru care imi vine in minte este rezolutia infractionala: la infractiunea continuata trebuie sa existe unitate de rezolutie + actele de executare de acelasi fel sa prezinte fiecare in parte continutul aceleiasi infractiuni.

da , acum la intrerupere competenta e exclusiva.
gratierea are efect asupra pedepselor accesorii?ce zice udroiu?

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)