avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
[ link extern ]

In aceste situatii cine are calitate procesuala pasiva?

Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
Patrick_, utilizator
Proc. Penala: Potrivit modificarilor introduse de L.202, in cazul cererii de intrerupere a executarii pedepsei competenta de solutionare a acesteia nu mai este alternativa?(fie instanta de exec. ,fie instanta corespunzatoare instantei de exec in a carei circumscriptie se afla locul de detinere)?,,,acum este exclusiva???...sau am inteles eu gresit???#-o
Competenta in cazurile de intrerupere a pedepsei nu mai este facultativa (nu stiu daca inseamna acelasi lucru cu "alternativa").

Competenta este obligatorie, dar diferita in functie de starea de libertate sau detentie (sau executarea inchisorii la locul de munca) in care se afla condamnatul.

Eu asa inteleg noul art 456 CPP
Patrick_ a scris:

Competenta in cazurile de intrerupere a pedepsei nu mai este facultativa (nu stiu daca inseamna acelasi lucru cu "alternativa").

Competenta este obligatorie, dar diferita in functie de starea de libertate sau detentie (sau executarea inchisorii la locul de munca) in care se afla condamnatul.

Eu asa inteleg noul art 456 CPP

Eu am spus "alternativa" pt ca avea posibilitatea sa aleaga:fie la instanta de executare, fie la instanta corespunzatoare in a carei circumscriptie se afla locul d detinere....deci "obligatorie' era si pana acum....eu asa am inteles....dar poate gresesc,,,de asta am si intrebat !
multumesc mult pt raspuns :)
Va salut si eu ...
dupa mine competenta revine instantei unde se afla locul de detinere
daca persoana care solicita se afla in libertate in baza unei cereri deja admise de fapt se prelungeste intreruperea executarii pedepsei - urmand a se adresa instantei de executare
in cazul executarii la locul de munca se va adresa instantei pe raza careia se afla unitatea unde lucreaza, instanta de acelasi grad cu cea de executare ...

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)