avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

Deyanira a scris:

Si eu stiu ca, clasarea nu este posibila in cazul prevazut de art.10 lit b1 deoarece lipsa invinuitului impiedica o apreciere asupra imprejurarilor cauzei, gradul de pericol social al faptei se stabileste si in functie de persoana si conduita faptuitorului.

Asa am gasit si in Neagu

Art 18^1 CP a fost modificat de L202/2010 tocmai in acest sens.
Dupa aparitia L202 se admite clasarea si pentru motivul de la art 10b^1

Ai dreptate Patrick! cu modif. L.202 este posibila clasarea si la 10b1..."daca" ala schimba totul...offf ce ma enerveaza modificarile astea,,,ca uit de ele si imi amintesc cum le-am invatat pt exam. din iarna :(

Cat despre sedinta in care se judeca adm. in principiu a contestatiei in anulare, si eu am zis ca este publica pt ca nu se precizeaza ca ar fi secreta in CPP doar ca in Neagu am gasit ca este secreta si ca lipsesc dezbaterile(ca si Lucutel),,,asta ne-a indus in eroare :">
carmen0602 a scris:

Cat despre sedinta in care se judeca adm. in principiu a contestatiei in anulare, si eu am zis ca este publica pt ca nu se precizeaza ca ar fi secreta in CPP doar ca in Neagu am gasit ca este secreta si ca lipsesc dezbaterile(ca si Lucutel),,,asta ne-a indus in eroare :">

Eu nu spun ca Neagu ar fi depasit, dar am gasit in Udroiu opinia care mi se pare logica, conform careia necitarea partilor nu inseamna neaparat ca sedinta este secreta.
Publicitatea sedintei este regula iar exceptiile sunt de stricta interpretare. Deci trebuie sa se mentioneze expres caracterul secret al sedintei.
Tot asa, nu sunt sigur daca necitarea inseamna un caracter necontradictoriu. Daca partile sau procurorul participa la sedinta, chiar in cazul necitarii partilor, cred ca se pot pune in discutie contradictorie unele probleme.
Patrick_ a scris:

Deyanira a scris:

Si eu stiu ca, clasarea nu este posibila in cazul prevazut de art.10 lit b1 deoarece lipsa invinuitului impiedica o apreciere asupra imprejurarilor cauzei, gradul de pericol social al faptei se stabileste si in functie de persoana si conduita faptuitorului.

Asa am gasit si in Neagu

Art 18^1 CP a fost modificat de L202/2010 tocmai in acest sens.
Dupa aparitia L202 se admite clasarea si pentru motivul de la art 10b^1

... :D Am mers intai pe logica, apoi am gasit si in Neagu... in Udroiu nici vorba sa aminteasca de asa ceva... dar daca mergi pe cod si citesti cu maaaaare atentie, iti poate trece prin cap cum ca ar fi posibil... Merci Patrick! :)
Recursul declarat impotriva incheierii prin care s-a dispus prelungirea arestarii preventive este suspensiv de executare sau nu? #-o

Eu stiu ca doar recursul impotriva incheierii prin care s-a dispus revocarea/inlocuirea arestarii preventive este suspensiv de executare dar,,,nu stiu sigur cum e cu prelungirea,,,desi dupa logica mea ar trebui ca acesta sa nu fie suspensiv si sa se mentina starea de arest pe durata judecarii recursului...
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
carmen0602, utilizator
carmen0602 a scris:

Recursul declarat impotriva incheierii prin care s-a dispus prelungirea arestarii preventive este suspensiv de executare sau nu? #-o

Edit: eu stiu cadoar recursul impotriva incheierii prin care s-a dispus revocarea/inlocuirea arestarii preventive este suspensiv de executare dar,,,nu stiu sigur cum e cu prelungirea,,,desi dupa logica mea ar trebui ca acesta sa nu fie suspensiv si sa se mentina starea de arest pe durata judecarii recursului...

Regula e simpla :)
Orice cale de atac a masurilor privative de liberate se judeca cu invinuitul / inculpatul in executarea acelei masuri (in acest caz cu el arestat - deci nu e suspensiv)
Sigura exceptie dupa cate stiu este in cazul incetarii de drept a masurii cand se judeca cu el in libertate.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)