avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Uite, de exemplu in grila următoare :
Instanta penala are facultatea de a folosi actele indeplinite si masurile dispuse daca:
a) a primit cauza ca urmare a declinarii de competenta materiala
b) a primit cauza ca urmare a declinarii de competenta teritoriala
c) a primit cauza pe calea regulatorului de competenta

Regula generală este că in urma declinării de competentă teritorială se folosesc actele indeplinite , la cea personală si materială se pot folosi -este deci facultativă folosirea lor ;in cazul regulatorului de competenta, care este dat de instanţa superioară, folosirea sau nefolosirea actelor îndeplinite de instanţa necompetentă este dispusă obligatoriu prin regulator -instanţa care a primit dosarul nu are facultatea folosirii sau nefolosirii lor ; udroiu spune ca e facultativă folosirea lor ( in grila sus menţionată) ;cu ce motivaţie pot să îmi însuşesc părerea lui?
Sau ,

Este incompatibil judecatorul care:
a) a fost avocat numit din oficiu a uneia dintre parti intr-o alta cauza
b) a ascultat ca martor intr-o alta cauza a uneia dintre parti
c) a fost expert in cauza ce se judeca

proc. pen nu face distinctie intre apărătorul din oficiu si cel ales , fiind incompatibil judecătorul care a fost apărătorul uneia din părţi- şi "unde legea nu distinge nici noi nu putem distinge" ; udroiu cum face distinctie?

Sa il lasam pe domnul Udroiu putin deoparte si sa ne referim strict la codul de procedura penala. In art 43 alin 10 CPP se dispune ca atunci cand instanta primeste cauza aplica in mod corespunzator art 42 alin 2 care de altfel mentioneaza ca instanta POATE sa foloseasca actele indeplinite.De aici rezulta ca e facultativa folosirea.. acum poti sa iti insusesti parerea lui?
alexandra grecu a scris:

Uite, de exemplu in grila următoare :
Instanta penala are facultatea de a folosi actele indeplinite si masurile dispuse daca:
a) a primit cauza ca urmare a declinarii de competenta materiala
b) a primit cauza ca urmare a declinarii de competenta teritoriala
c) a primit cauza pe calea regulatorului de competenta

Regula generală este că in urma declinării de competentă teritorială se folosesc actele indeplinite , la cea personală si materială se pot folosi -este deci facultativă folosirea lor ;in cazul regulatorului de competenta, care este dat de instanţa superioară, folosirea sau nefolosirea actelor îndeplinite de instanţa necompetentă este dispusă obligatoriu prin regulator -instanţa care a primit dosarul nu are facultatea folosirii sau nefolosirii lor ; udroiu spune ca e facultativă folosirea lor ( in grila sus menţionată) ;cu ce motivaţie pot să îmi însuşesc părerea lui?

uite, eu stiu, si nu din Udroiu(nu mi-am cumparat si nici nu intentionez sa o fac) ca instanta careia i s-a trimis o cauza prin regulator de competenta are facultatea de a folosi actele indeplinite/masurile dispuse.
Cu privire la a 2-a grila,,cea cu incompatibilitatea,,daca Codul spune doar "aparatorul uneia dintre parti",,,insemna ca fie din oficiu, fie ales, nu?? si atunci nu vad de ce nu ar fi corect si raspunsul A care il contine pe acel"din oficiu:
Asta e doar parerea mea,,,,si cred, la fel cum spunea si Executron ca pot face grile la procedura penala, la examen, si fara udroiu, si eu am facut 21 in iarna fara el,,si cele pe care le-am gresit nu a fost pt ca nu gaseam raspunsul in Neagu+ Cod ci din cauza nesigurantei si a pregatirii insuficiente :(
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2011
carmen0602, utilizator
Iar la intrebarea referitoare la incompatibilitate raspunsul meu este ca nu ai observat ( din graba sa zicem ) ca se refera la avocat al partii in alta cauza.Oficiu sau ales nu conteaza fiindca nu a fost in cauza respectiva..asa cum rezulta din cazul de incombatibilitate din CPP. Nu il cunosc pe domnul Udroiu, nu prea ma intereseaza cine anume face subiectele la admitere sau cine este "pus" dar la grilele pe care le ataci chiar nu e nimic interpretabil si nu are importanta cine anume le a scris. sper ca te ai lamurit acum de ce gresesti.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)