Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
1.Sunt acte juridice civile solemne:
a. depozitul voluntar;
b. subrogatia în drepturile creditorului consimtitã de debitor;
c. ipoteca conventionalã.
2.Forma cerutã „ad validitatem”:
a. atrage, în caz de nerespectare, nulitatea relativã a actului juridic;
b. constã, în toate cazurile, în întocmirea unui înscris autentic;
c. atrage, în caz de nerespectare, nulitatea absolutã a actului juridic.
3.Scopul imediat constã în:
a. prefigurarea sansei unui câstig sau riscul unei pierderi în actele juridice comutative;
b. prefigurarea remiterii lucrului si intentia de a procura gratuit un folos în cazul contractului de comodat;
c. prefigurarea contraprestatiei în cazul contractelor unilaterale.
4.Pentru a fi valabilã, cauza actului juridic civil trebuie sã fie printre altele:
a. licitã si moralã;
b. probatã;
c. posibilã.
Asa cum am promis saptamana aceasta civil general.;)
tot la cererea de chemare in garantie, n-am inteles ce se intampla cand cel chemat in garantie , la randul sau, cheama in garantie o alta persoana. Cum o cheama in garantie? In acelasi proces in care acesta a fost chemat? Sau printr-o actiune distincta, printr-o cerere principala de chemare in garantie?Si ce se intampla cu cererea acestuia? Se conexeaza la cererea reclamantului care a initiat procesul?Sau se judeca separat?#-o
Am senzatia ca procedura civila e scrisa in chineza!
tot la cererea de chemare in garantie, n-am inteles ce se intampla cand cel chemat in garantie , la randul sau, cheama in garantie o alta persoana. Cum o cheama in garantie? In acelasi proces in care acesta a fost chemat? Sau printr-o actiune distincta, printr-o cerere principala de chemare in garantie?Si ce se intampla cu cererea acestuia? Se conexeaza la cererea reclamantului care a initiat procesul?Sau se judeca separat?#-o
Am senzatia ca procedura civila e scrisa in chineza!