avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
1.c
2.c
3.b
4.a

Somn usor!
m13d a scris:

1.Sunt acte juridice civile solemne:
a. depozitul voluntar;
b. subrogatia în drepturile creditorului consimtitã de debitor;
c. ipoteca conventionalã.
2.Forma cerutã „ad validitatem”:
a. atrage, în caz de nerespectare, nulitatea relativã a actului juridic;
b. constã, în toate cazurile, în întocmirea unui înscris autentic;
c. atrage, în caz de nerespectare, nulitatea absolutã a actului juridic.
3.Scopul imediat constã în:
a. prefigurarea sansei unui câstig sau riscul unei pierderi în actele juridice comutative;
b. prefigurarea remiterii lucrului si intentia de a procura gratuit un folos în cazul contractului de comodat;
c. prefigurarea contraprestatiei în cazul contractelor unilaterale.
4.Pentru a fi valabilã, cauza actului juridic civil trebuie sã fie printre altele:
a. licitã si moralã;
b. probatã;
c. posibilã.
Asa cum am promis saptamana aceasta civil general.;)

1C, 2C, 3AB, 4A
raspund din amintiri pt ca nu am reusit sa citesc decat raportul juridic (stiu ca nu e in programa dar mi se pare util), intr-o saptamana! :( Cred ca am ADHD! :hm:
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
forgotten_sunrise, utilizator
tot la cererea de chemare in garantie, n-am inteles ce se intampla cand cel chemat in garantie , la randul sau, cheama in garantie o alta persoana. Cum o cheama in garantie? In acelasi proces in care acesta a fost chemat? Sau printr-o actiune distincta, printr-o cerere principala de chemare in garantie?Si ce se intampla cu cererea acestuia? Se conexeaza la cererea reclamantului care a initiat procesul?Sau se judeca separat?#-o
Am senzatia ca procedura civila e scrisa in chineza!
allyssa a scris:

tot la cererea de chemare in garantie, n-am inteles ce se intampla cand cel chemat in garantie , la randul sau, cheama in garantie o alta persoana. Cum o cheama in garantie? In acelasi proces in care acesta a fost chemat? Sau printr-o actiune distincta, printr-o cerere principala de chemare in garantie?Si ce se intampla cu cererea acestuia? Se conexeaza la cererea reclamantului care a initiat procesul?Sau se judeca separat?#-o

Pai daca ar fi separat ar fi cerere principala nu chemare in garantie si s-ar aplica regulile obisnuite in cazul unei cereri principale! Parerea mea! Dar din moment ce nu am reusit sa obtin un rezultat prea bun la examen, inseamna ca parerile mele nu sunt chiar atat de bune! ;)
allyssa a scris:

Cel chemat in garantie poate la randul sau sa cheme in garantie o alta persoana in acelasi proces in care el a fost chemat in garantie. Daca depune cererea in termen (pana la inchiderea dezbaterilor) cererea de chemare in garantie se judeca impreuna cu cererea principala si cu celelalte cereri depuse in termen in acel proces (prima cerere de chemare in garantie). Asa cum a spus si forgotten_sunrise, daca ar depune o asemenea cerere separat ar fi o cerere principala si nu incidentala si nu ar mai avea caracter de "cerere de chemare in garantie". Fiind o cerere incidentala are loc prorogarea legala de competenta si de aceea se judeca de aceeasi instanta care judeca si cererea principala. Daca nu depune cererea in termen, sanctiunea este judecata separata a cererii de chemare in garantie sau in acest caz daca partile consimt se vor judeca impreuna. Sper ca nu e prea incalcita explicatia :)

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)