Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
La intrebarea nr. 2 e posibil ca autorii sa fi gandit ca prin formularea de la raspunsul b) se intelege ca instanta este obligata sa disjunga cele doua cereri, iar in cod scrie "cand judecarea cererii principale ar fi intarziata prin chemarea in garantie, instanta poate dispune despartiea ei spre a fi judecate deosebit" De aici eu inteleg ca este o facultate a instantei si nu o obligativitate.
forgotten, multumesc pt ca ai incercat sa explici. sunt total de acord cu ceea ce ai zis...dar... :D intrebarea mea este (si promit ca nu o sa mai persist pe asta ca sa nu o lungim) prin formularea de la lit.b se respinge cererea de chemare in judecata chiar NU as fi indreptatita sa inteleg ca se se respinge ca prematura sau tardiva sau nefondata? si prin urmare procesul nu mai are loc ergo B-) cererea de chemare in garantie nu se admite fiindca nu mai are obiect
Buna ziua! Incep si eu cu deja clasica formula "sunt noua pe acest forum desi va urmaresc de mult timp" :D. Ideea e ca mi-am (si mi-ati) facut curaj sa incerc si eu la INM in august, desi am terminat facultatea de muuult timp si nu am lucrat deloc in domeniu. E greu sa reintri in ritmul de invatat cu care eram obisnuita in facultate. Greu, dar nu imposibil (sper).
In ce priveste materia parcursa, am terminat civilul general, drepturile reale si obligatiile, acum recapitulez dar tot traiesc cu senzatia ca nu retin mai nimic #-o.
Pentru cei care n-au trcut pragul de 70 la examenul din ianuarie, nu va descurajati, o spune cineva care n-a mai citit o litera dintr-o carte de drept de aproape 8 ani! Am invatat foarte multe de la voi, practic datorita voua am luat hotararea de a relua studiul in domeniul care a fost prima mea dragoste :D .
O duminica placuta si spor la invatat tuturor!