Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
forgotten_sunrise a scris:
m13d a scris:
1. Pt. speta propusa de mine- eu as revoca suspendarea conditionata si as aplica pluralitatea intermediara, prin urmare cumulul intre cele doua pedepse si prin urmare executarea celor 2 ani.
2.Pt. speta propusa de @sim05, se revoca suspendarea si se aplica regulile recidivei acum ... termenii sunt vagi ... in ce constau pedepsele corespunzatoare?
Mai degraba in speta propusa de tine, termenii sunt cam vagi. De ce pluralitate intermediara si nu recidiva?!! Apoi, din felul in care te exprimi, dai de inteles ca in cazul pluralitatii intermediare se aplica neaparat cumulul (nu precizezi care dar probabil cel aritmetic) ceea ce este fals! In sfarsit, dai de inteles ca rezultanta ar fi de 2 ani desi ar trebui sa fie 2 ani si 10 luni (cumul aritmetic).
Cat priveste intrebarea lui sim05, se anuleaza suspendarea pt infractiunea savarsita inainte de condamnare, se aplica apoi concursul de infractiuni iar apoi se aplica regulile de la recidiva postcondamnatorie sau pluralitate intermediara intre rezultanta de la concurs si pedeapsa pt infractiunea savarsita ulterior condamnarii. Mi se pare destul de clara intrebarea! :)
edit: am zis ca nu ma mai bag la penal....
Vin cu o schema a la Streteanu:
1.INFR-09.'92-------------------02.'93=2 ANI
--------------------2.INFR11.'92=10 LUNI- Pedeapsa pt care s-a dispus suspendarea
Eu o inteleg ca pe o infractiune savarsita in timpul continuarii primei. Adica inainte sa fi savarsit o infractiune sau cand aceasta se afla in stare de tentativa, si nici nu intervenise nici o condamnare, primul termen este cea din 09.'92 desi se pronunta o hotarare mai intai pentru cea din 11.'92.
Iar cumulul este cel juridic, din ce imi mai aduc eu aminte cel aritmetic se aplica doar in cazul evadarii=> se aplica pedeapsa cea mai mare 2 ani.
PS: Speta nu imi apartine asa ca daca ti se pare prea vaga fa-i unu memoriu lui Streteanu :)
Sunt un pic cam obosita Forgotten zilele astea acum ca vad ce scri tu mi se pare logic, mai cad si eu cand si cand :stunned: dar cu cumulul aritmetic inca nu sunt lamurita dar nu vreau sa mai intru in amanunte.
Promit saptamana asta discutam numai civil general m-am apucat si eu :">
Asa ca ''mutis''- nu mai zic nimic decat civil.